Дівчата часто не наважуються поставити незручні запитання на прийомі у гінеколога, тому що в нашому суспільстві про секс прийнято говорити тільки пошепки. Тому гінеколог-ендокринолог Наталія Силіна зробила це сама і розповіла те, що ми всі хотіли знати. Передає Clutch.

1. Чи залежить наявність оргазму від анатомічної будови статевих органів?

Звичайно, так. Особливо, якщо в дитинстві відбулися якісь анатомічні зміни через часті запальні процеси чи вроджені аномалії.

2. Чи небезпечний анальний секс для жінки?

Деяким дівчатам подобається анальний секс, однак він може бути небезпечний через поширення венеричних захворювань. Ним можна займатися тільки використовуючи контрацептиви.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

3. Що робити, якщо оргазм при самостійній мастурбації є, а з партнером немає?

Це може бути пов'язано з тим, що дівчина звикла задовольняти себе не цілком фізіологічними способами, наприклад, за допомогою душу або потужного вібратора. Природно, чоловік не може працювати так само згладжено, тому при регулярному сексі краще відмовитися від активної мастурбації.

4. Кліторальний оргазм є, а вагінального може і не бути?

Чуттєвість жінки з віком тренується. Вчені сходяться на тому, що відчувати вагінальний оргазм можна "навчитися" після того, як ви більше дізнаєтеся про своє тіло і його можливості. Але якщо не вийде теж не варто сумувати. Відчувати тільки один вид оргазму - нормально.

5. Чи потрібна пластика статевих органів з естетичної точки зору?

В медицині нема такого поняття, як "гарна" вульва. Якщо твоєму чоловікові не подобається твій інтимний орган, це його особисті проблеми.

6. Чи потрібно мастурбувати для свого здоров'я, якщо немає статевого партнера?

Не сам секс панацея від захворювань, а саме наявність оргазму. Ти можеш сама вибирати як отримувати задоволення: самою чи з партнером.

пара
пара

Також Знай.ua писав, топ-5 головних (і очевидних) способів не завагітніти.