Багатьом, мабуть, хочеться дожити до ста років. Погуляти на весіллі правнуків, освоїти телепортацію і злітати за гарячою путівкою на Марс. Однак, як це зробити? Медики розповідають про здоровий спосіб життя: зарядка, правильне харчування, відмова від алкоголю, жирного, смаженого, солодкого. Це безумовно впливає на здоров'я людини. Але приклади багатьох довгожителів доводять, секрет не у відмові (чого-небудь), а в насолоді життям.

Артур Грісбрук житель британського графства Бакінгемшир дожив до 100-річного ювілею, дотримуючись раціону, який заборонив би будь-який лікар і дієтолог. Про це повідомляє Хвиля.

Старенький британець дуже любить м'ясо, стейки, свіжі булочки і томати, сосиски і яйця, а також практично щодня випиває по два келихи червоного вина, до цих продуктів він мав слабкість і в попередні роки. Як розповідає Артур, дожити до своїх років йому допоміг раціон, який доставляє йому багато приємних емоцій.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

І незважаючи на солідний вік, британський пенсіонер живе самостійно. Чоловік цілком активний і бадьорий, сам ходить за покупками і готує їжу, а також виконує різну домашню роботу.

До всього іншого, довгожитель пристрасно захоплений своїм хобі – грою на органі. Час від часу він зустрічається з друзями. Загалом, спосіб життя 100-річного дідуся типовий для набагатьох більш молодих людей.

"Коли я став пенсіонером, лікар сказав, що треба бути обережніше з таким меню і дотримуватися більш здорового харчування. Але я вирішив, що буду насолоджуватися життям і їжею, — і лише виграв від цього", — сказав Грісбрук.

Хоча чоловік зізнається, що здоров'я у нього вже не як в молодості, — серйозних відхилень у 100-річного британця немає, а його енергійність просто вражаюча для такого поважного віку.

Нагадаємо, в якому місяці року народилася людина, розповість про те, наскільки довго він проживе. До такого висновку прийшли вчені. Експерти помітили цікаву закономірність і змогли обчислити місяць, у якому найчастіше народжуються довгожителі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", від кави безпосередньо залежить те, скільки ви будете жити.

Також "Знай.uа" писав, групі міжнародних фахівців вдалося зазирнути у майбутнє любителів чіпсів, пива, сиру і вина червоного.