1. Покличте собаку, як тільки почнеться гроза. Не чекайте, поки буря розіграється в повній мірі, щоб знайти вихованця. Варто покликати її до себе ще до того, як почнеться грім. Варто заздалегідь зрозуміти, що ваш улюбленець буде почувати себе дуже погано під час гуркоту грому.

2. Залишайтеся спокійними. Собака відчуває ваше занепокоєння. Якщо ви засмучені, вона обов'язково помітить, і це тільки погіршить становище. Варто займатися звичайними справами, а також бути в настрої і спілкуватися з собакою бадьорим голосом. Повністю ігноруйте грозу, і продовжуйте спілкуватися з собакою як в будь-який інший звичайний день. До того ж, його можна відвернути смакотою, або іграми, щоб вихованець не фокусувався на голосних звуках погодної стихії.

3. Знайдіть тихе і затишне місце. Собаці треба невелике, безпечне місце, щоб сховатися. Це може бути ваша кімната, або ж підвал, у якому ви займаєтеся різними справами. До того ж, його можна розташувати біля себе на дивані, щоб він відчував себе в безпеці біля свого господаря.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

4. Укрийте собаку. Спробуйте укутати собаку якимось предметом одягу або дозвольте їй влаштуватися під вашою рукою на дивані. Собаки відчувають себе безпечніше, якщо вони в теплі і вкриті пледом. Безсумнівно, ваш улюбленець заспокоїться, якщо його укутати. До речі, спеціально для таких моментів можна купити жилетку для собаки, в якій вона буде чувтсовать себе комфортніше.

5. Намагайтеся заглушити шум. Якщо включити музику, телевізор голосніше або інше джерело побутового звуку (пральна машина), це може заглушити звуки грози. Вибирайте такі звуки, до яких собака звикла і за яких відчуває себе комфортно. Можна навіть улюблений мультик включити, який подобається вашому вихованцеві.

Портал "Знай.uа" вже писав про те, що дельфіни почали дивитися телевізор

А також: вчені виявили останки самого стародавнього хижака планети, який жив на дні океану

Нагадаємо: у Намібії знайшли невідоме морська істота, що нагадує дельфіна