У суботу, 15 грудня, в Севільї відбулася 31-я церемонія вручення кінопремії European Film Award. Лауреатів визначає Європейська кіноакадемія.

Кращим європейським фільмом почесне журі назвало чорно-білу драму «Холодна війна» польського режисера Павла Павліковського.

Картина отримала нагороди ще в чотирьох номінаціях: за кращу жіночу роль (Івана Куліг) режисуру, сценарій і монтаж.

У категорії «Краща європейська комедія» переміг фільм «Смерть Сталіна»британського режисера Армандо Іаннуччі. Ця картина була заборонена до показу в Росії.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Премію кіноакадемії в номінації «Кращий художник-постановник»отримав росіянин Андрій Понкратов за фільм режисера Кирила Серебренникова «Літо». Закінчувати роботу над цією картиною Серебренникову довелося, перебуваючи під домашнім арештом. Його звинуватили у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах.

Кращим європейським актором визнаний італієць Марчелло Фонте, який виконав головну роль у картині «Догмен» (Італія - Франція, режисер Маттео Гарроне.

У номінації «Вибір народу» перемогла драма «Назви мене своїм ім'ям». Ця картина претендувала у 2018 році на премію «Оскар».

Дві почесні нагороди за особистий внесок у розвиток європейського та світового кінематографа вручили іспанській актрисі Кармен Маура і британському акторові Ральфу Файнсу.

Нагадаємо, стали відомі переможці премії Книга року ВВС-2018, яку щорічно представляє BBC News Україна у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Так, призерами у різних категоріях стали книги Юрія Андруховича, Сашка Дерманського та Андрія Бондаря, передає BBC News Україна.

Нагадаємо, що повнометражний фільм українського режисера Сергія Лозниці "Донбасс" визнали найкращим.

Як повідомляв Знай. ua, український мультфільм про Донбас підкорює європейські фестивалі.

Також Знай. ua писав, що "Дике поле" Жадана рве кінозали, оцінили навіть "Кіборги".