Журналіст Марк Бридж назвав відомий мультфільм "пропутінським". На думку експертів, опитаних журналістом, "Маша і Ведмідь" покликаний змінити образ Росії в очах європейських дітей.

На думку естонського університетського викладача Прійт Хібемяги, епізод, де Маша в радянському картузі на голові виганяє зайця з грядки, символізує Кремль, який захищає свої кордони. Естонець вважає, що створення позитивного образу Росії в мульфильмі загрожує національній безпеці Естонії.

Ентоні Глис з університету Букінгема, порівняв головну героїню мультфільму Машу з президентом Росії.

"Маша дуже багато на себе бере. І сказати, що в цьому вона схожа на Путіна – це не перебільшення", - зазначив Гліс.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Автори мультфільму переконують, що ніякого політичного підтексту в мультику немає. Режисер-мультиплікатор Наталія Мальгін заявила, що мультиплікаційна студія не фінансується державою, а є комерційною організацією.

Нагадаємо, за пропаганду або недоречні сцени піддавалися критиці багато відомих мультфільмів. У «Томі і Джеррі» критики побачили етнічні та расові забобони через зображення чорношкірої домробітниці.

Депутати російської Держдуми заявляли, що американський популярний мультсеріал "Сімпсони" переповнений епізодами насильства і агресії.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко зазначив, що українське законодавство забороняє трансляцію продукту російського виробництва, створеного після 1 січня 2014 року. Крім того, під заборону підпадає будь-який фільм, серіал або мультфільм, якщо він містить пропаганду країни-агресора.

Нагадаємо, раніше Знай.иа писав, що відому російську Машу звинуватили в путінській пропаганді, бережіть ваших дітей

Читайте також: агент Путіна в памперсі: популярну російську Машу звинуватили в страшному злочині.

Також Знай.иа писав: розстріляти за Путіна: в російській школі коїться щось страшне, вчительку накрило пропагандою