Критики газети Times звинуватили дитячий російський мультсеріал "Маша і ведмідь" у пропаганді кремлівської ідеології та назвали інструментом "м'якої пропаганди" Путіна.

Про це пишуть ЗМІ із посиланням на матеріал видання.

У англомовній версії мультика в YouTube більше 4,18 млн підписників, а на інших мовах він збирає близько 40 млрд переглядів на 13 різних каналах.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Критик Ентоні Гліс з Букінгемського університету зазначає, що Маша в мультику зла і "досить противна", але при цьому і відважна. Простежується подібність з російським президентом Володимиром Путіним: "Вона занадто багато на себе бере".

У свою чергу професор школи комунікації університету Таллінна Прііт Хибемягі вважає, що ведмідь символізує Росію і повинен створити позитивний образ у європейських дітей, а мультик в цілому може загрожувати національній безпеці Естонії.

У компанії-виробнику мультика Animaccord на звинувачення відповіли, що це незалежний від держави проект і вони ніколи не отримували державне фінансування.

Нагадаємо, європейські критики виявили в популярному російському мультсеріалі "Маша і Ведмідь" елементи кремлівської пропаганди.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, західні експерти назвали популярний мультфільм знаряддям у руках кремлівської пропаганди.Підозру викликали обидва головних персонажі.

Так, один з професорів Букінгемського університету у Великобританії Ентоні Глісс відзначив, що персонаж Маші занадто багато на себе бере, немов формує образ самого Путіна.

Раніше Знай.uа писав про те, що у Красноярському краї (Росія) вчителька історії і суспільствознавства школи №20 Євдокія Семенівна Ковальова влаштувала своєму "10А" розбір польотів – хтось насмілився написати на дошці фразу "Путін - злодій" (без тире).

Педагог лякала учнів розстрілом і погрожувала їм приїздом "охоронців Путіна" з Москви. У мережу виклали запис її розмови із учнями, де добре чути, що вона підвищує тон, особливо не добирає слів і говорить такі речі, які точно не сподобалися б батькам цих дітей.

Також Знай.uа повідомляв, що мережу шокували свіжі кадри із Криму, на яких кремлівська пропаганда змусила дітей шкільного віку одягтися у форму військових РФ.