У середу, 19 грудня, в Україні святкують світле церковне свято День святого Миколая Чудотворца. Це день для того, щоб дарувати дітям подарунки і загадувати бажання. Якщо зробити це правильно, всі бажання обов'язково здійсняться.

Спеціальний обряд проводять для того, щоб бажання обов'язково здійснилося. Для цього потрібно взяти 40 свічок, ікону Миколи Чудотворця і широку тарілку з піском і сіллю. Запалені свічки потрібно поставити в тарілку і вимовити особливу молитву Миколі Чудотворцю на виконання бажань:

"Чудотворець Микола, допоможи мені в моїх бажаннях тлінних. Не сердься на прохання зухвалу, але і не покинь мене в справах суєтних. Що в інтересах возжелаю, вчини своєю ласкою. Коли лихий хочу, відверни напасті. Нехай всі праведні бажання здійсняться, а життя моє щастям наповниться. Нехай буде воля твоя. Амінь".

Крім того, читають "Отче наш", а потім "Микола Угодник Божий, помічник Божий, ти і в полі, ти і в хаті, і в дорозі, і в дорозі, на небесах і на Землі: заступись і збережи від усякого зла. Амінь". Після завершення обряду потрібно обов'язково тричі перехреститися.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Потім потрібно написати і прочитати вголос покаянного листа. Спалити лист потрібно в полум'я свічок, які повинні догоріти. Попіл від листа слід розвіяти за вітром, а залишки від свічок на рік залишити за іконою святого Миколая.

Нагадаємо, День святого Миколая 2018: всі прикмети і заборони світлого свята. Варто пам'ятати, що День святого Миколая припадає на Різдвяний піст.

Як повідомляв Знай. ua, День Святого Миколая: що подарувати дітям на свято. Станьте для малюків добрими чарівниками.

Знай. ua писав, Резиденція Святого Миколая: цілий мішок дива для дітей і дорослих відкрили в Україні, швидше за подарунками. Справжня радість і святковий настрій не тільки для дітей, але і для дорослих.