Ці істоти настільки віртуозно прикидаються іншими видами, що часом практично неможливо відрізнити "підступ". Про це повідомляє Clutch.

Зазначимо, мімікрія виникла в ході еволюції деяких істот, як механізм захисту, щоб вижити. Завдяки цьому деякі види можуть повністю зливатися з навколишнім середовищем, а інші беруть зовнішній вигляд хижака, хоча насправді такими не є.

Орхідея-бджола

Деякі рослини, особливо квітів, мають зовнішній вигляд, дуже схожий на бджіл або джмелів. Така принада виникла не просто так. Джмелі сприймають обманку за собі подібних і підлітають до квітки, таким чином запилюючи рослини, переносячи пилок з однієї квітки на іншій.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Метелик-стеклянница

У неї жовто-чорне смугасте тіло, а великі крила не помітні, так як вони абсолютно прозорі.

Медуза

Быльшысть медуз бувають абсолютно прозорими, ніби крапля води. Їх практично неможливо розрізнити, адже вони зливаються з навколишнім середовищем. Так як медузи — хижаки, це дозволяє їм залишатися непомітними для їх полювання.

Листовидка

Це комаха навчилося неперевершено прикидатися листочком. Такий камуфляж дозволяє ховатися від хижаків.

Хамелеон

Вони можуть у лічені секунди змінювати колір всього тіла під навколишнє середовище. Причому, ця особливысть їм потрібна не тільки для того, що сховатися від хижаків, але і для полювання. Також таким чином вони можуть навіть спілкуватися один з одним.

Двоколірна камбала

Її забарвлення нагадує текстуру морського дна. В разі небезпеки, камбала заривається в пісок, залишаючи на поверхні тільки очі. Також є види камбали, які здатні змінювати забарвлення точно так само, як хамелеон.

Фантастичний листохвостий гекон

Це істота виглядає в точності, як засохле листя. І навіть якщо йому не пощастить і ворог схопить його за хвіст, гекон з легкістю його скине і втече.

Квітковий богомол

Квітковий богомол легко ховається на тлі яскравих бутонів. Це допомагає йому і ховатися від недоброзичливців, і непомітно підкрадатися до своєї живої їжі.

Листяний морський дракон

Родич морського коника. Захиститися від хижаків морський дракон не може, бо він навчився зливатися з водоростями. У разі небезпеки ця морська істота просто ховається в заростях і стає зовсім непомітною.

Дарлінгтонія

Це рослина-м'ясоїд. Зовні схожа на змію. Такий зовнішній вигляд дозволяє їй не бути з'їденої тваринами. Сама ж рослина для залучення своєї здобичі видає привабливий для неї запах. Мухи злітаються і виявляються в пастці.

Нагадаємо, чоловік побудував казкове мишаче село в своєму саду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережі показали зворушливі знімки чарівної дівчинки в оточенні чотирилапих друзів. Вони просто не можуть не викликати розчулення.

Також "Знай.uа" писав ми приготували для вас добірку фотографій з чарівними дитинчатами диких тварин. На них неможливо дивитися без розчулення.