Кожна людина іноді у своєму житті переживає стрес, критичні ситуації і складні періоди. Справитися з труднощами, поганим настроєм і переживаннями допомагають різні заняття: похід в тренажерний зал, біг, медитація, розмова з другом, йога, музика, творчість і багато інших. Існують і більш оригінальні способи, які допоможуть заспокоїти нерви і розслабитися. Найбільш популярним є кототерапія.

Як відомо, коти успокивают людини і налаштовують його на позитив. Все це завдяки ласки, тепла, м'якої вовни, нявкання і урчанию. Існує навіть термін кототерапія.

Що, якщо ви скажемо вам, що обіймашки з коровами заспокоюють не гірше кототерапії? Саме до такого висновку прийшли американські підприємці, які надають нову послугу.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Ви можете приголубити корову, пообійматися і пограти з нею. Впевнені, вам стане набагато краще. Правда, не вашому гаманцю. Це задоволення не з дешевих – вам доведеться віддати за нього 300 доларів.

Якщо ж вам більше до душі коні, вирушайте на Кінну Ферму, розташовану в північній частині американського штату Нью-Йорк. Тут ви можете поспостерігати за тваринами, і поконтактировать з ними – погодувати, почистити, погладити. Коні і корови неймовірно доброзичливі, небезпека вам загрожувати не буде.

На сайті ферми сказано:

"Ніжна натура коней і корів подарує вам зцілення, усвідомленість, розслаблення і комфорт, вона зміцнить впевненість у собі, допоможе вибудувати емоційні кордони і позбутися страхів".

Ви можете пообійматися з кіньми і коровами поодинці, другою половинкою, іншому або в компанії з 4 чоловік.

В університеті Денвера ви можете насолодитися терапією козлом. Коза по кличці Далія позитивно впливає на емоційний стан студентів юридичного факультету.

У міжнародному аеропорту Сан-Франциско ви можете зустріти свиню-терапевта, завдяки якій зможете позбутися страху перед польотами.

Лами – приголомшливі тварини. Завдяки добродушною вдачею вони дійсно стають відмінними терапевтами. Ці трохи незграбні й довготелесі тварини створять прекрасний настрій на весь день і дозволять забути про проблеми.

Вчені вже довели, що контакт з тваринами дарує людині почуття емоційного полегшення. Так і спостереження за ними теж. Час, який ви провели зі спокійними тваринами впливає на вас так само, як, наприклад, медитація або йога. Це не обов'язково повинен бути домашній кіт. Як ви бачите, обійняти можна і корову, коня і козла, і навіть ламу.

Цей метод терапії стає все більш популярним. Багато людей вже випробували його на собі. Психологи повідомили, що така терапія покращує емоційне благополуччя людини. Вона може бути корисна для шизофреніків і людей, які страждають від депресії.

Раніше "Знай.uа" писав: стильний одяг перетворив хортих борзих на справжніх аристократів

А також: 5 простих порад подбати про покинутого собаку

Нагадаємо: на Алясці білий ведмідь подружився з собакою