Прання без порошку в сучасному світі видається чимось неймовірним. А адже людство до винаходу капсул та ополіскувача сотні років робило свою білизну чистою і свіжою за допомогою підручних засобів.

Особливо ефективними засобами були сіль, сода і цукор. Плями прали, речі замочували і полоскали в спеціальних розчинах.

Сіль використовували для прання як білих, так і кольорових речей, адже вона ніяк не впливала на яскравість. Її вважали прекрасним ополіскувачем, адже після неї речі ставали неймовірно м'яким.

Прання цукром

Щоб тюлева тканина не тільки попралась, але і була накрохмалена навіть без застосування крохмалю, просто замочіть її в мильній воді і двічі прополощіть. Потім розчиніть цукор у воді в співвідношенні 1 ст. л. до 1 л і залийте цією водою тюль на півгодини.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Тонкий бавовна можна зробити міцніше також за допомогою цукру. Завжди додавайте у воду для полоскання 2-3 ст. л цукру. Накрохмалити мереживо можна за допомогою цукрового розчину. Опустіть тканину у воду максимум на 10 хвилин. Просто відіжміть його і висушіть, як зазвичай.

Всім відомо, що після використання крохмалю на тканині можуть залишатися плями, а ось після цукрових води на них не буде й натяку.

Соду можна використовувати не тільки як кухонне чистячий засіб, але і для прання. Для цього потрібно змішати 2 столові ложки води з 1 столовою ложкою соди. Порошок повинен повністю розчинитися. Додати 1 ст. л. перекису водню і перелити в пляшку з розпилювачем.

Таким розчином можна побризкати на пляму і запирати речі перед відправкою в пральну машину.

Нагадаємо, 5 простих способів позбавитися від запаху сигаретного диму. Почистіть свій одяг, якщо неприємний запах виходить від ваших речей.

Як повідомляв Знай. ua, Xiaomi представила розумну пральну машину за ціною смартфона. Компанія представила нову побутову техніку.

Знай. ua писав, як вибрати насос для пральної машини. Існує 3 критерії, за якими підбирають помпи.