Останні слова, вимовлені людиною за життя, назавжди залишаються в пам'яті рідних. У випадку, якщо людина була відомою і прославилася своїми діяннями при житті, її слова залишаються в історії і їх пам'ятають мільйони осіб. Деколи легендарні люди говорили дивні фрази всього за кілька митей до смерті.

Оскар Уайльд до останнього вздоза залишався вірним собі. Він помирав у маленькій кімнаті з шалено красивими шпалерами. І навіть близькість смерті не змогла відвернути його від цього факту, його останньої фрази стало вигук: "Жахлива забарвлення! Одному з нас доведеться піти".

Королева Марія Антуанетта була засуджена до смертної кари. Коли вона піднімалася на ешафот, то випадково оступилася і наступила на ногу своєму катові. Після косого погляду останнього вона лише сказала: "Вибачте, месьє, я зробила це випадково".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Єлизавета Петрівна зустріла свою смерть в оточенні лікарів. За кілька миттєвостей до того, як відійти в інший світ, Єлизавета різко сіла на ліжко і властивим їй, суворим голосом вигукнула: "Я що, все ще жива???". Лікарі були збентежені і не змогли вимовити ні слова, а коли схаменулися, імператриця вже була мертва.

Письменник Юджин о'ніл помирав в готелі і цей факт неймовірно обурив його. Останні його слова були: "А адже я знав! Я знав! Народився в готелі і ось, чорт забирай, вмираю теж в готелі".

Вільям Сароян поринув у філософські роздуми за кілька секунд до власної смерті: "Кожному призначено померти, але я завжди розраховував, що для мене зроблять виняток, але на жаль…".

Сомерсет Моем, як англійський письменник, у властивій собі манері заявив: "Вмирати – нудне і безрадісне справу. Моя вам порада – ніколи цим не займайтеся".

Великий російський письменник Салтиков-Щедрінатирически зустрів смерть, як старого друга. Він не боявся і не боявся, а лише запитав у смерті: "Це ти, дурепо?"

Нагадаємо, Катерина Білокур вразила світ "наївним мистецтвом": у її талант закохався навіть прискіпливий Пабло Пікассо. 118 років тому народилася українка, яка підкорила світ своїм талантом.

Як повідомляв Знай. ua, знаменитості світової величини, які народилися в Києві. Легендарні особистості, про яких хоч раз в житті чув кожен, народилися саме в Києві.

Знай. ua писав, що помер "найбагатша людина на Землі": світ не може оговтатися від страшного горя. В Санкт-Петербурзі помер радянський і російський літературознавець Борис Аверін, на момент смерті йому було 76 років.