В Індії рік почався з перевороту. 1 січня 2019 року 5 мільйонів жінки вишикувалися пліч-о-пліч у величезну колону в штаті Керала. Вони утворили так звану жіночу стіну, довжина якої склала 620 кілометрів. Сформована ланцюг – це не звичайний флешмоб або шанування традицій. Це неймовірно потужна заява.

Мета жінок – заявити про рівність статей і закликати покласти край жорстоким і несправедливим протестів проти жінок, які намагаються увійти в храм Керали в Сабаримале, які є місцем паломництва індусів.

Жінки різного віку за законом мають право входити в храм. Верховний суд Індії виніс такий вердикт ще у вересні 2018 року. Незважаючи на це, релігійна традиція говорить про те, що входити в храм можуть лише чоловіки і жінки похилого віку.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Саме тому навіть після рішення суду жінки середнього і юного віку піддавалися нарузі і насильства. А вони просто намагалися переступити поріг храму Керали.

Жіноча стіна також є символом того, що Індія – найбільш небезпечна для жінок країна в світі.

Регулярно місцеві мешканки стикаються з насильством та дискримінацією, пов'язаними зі статевим ознакою. До них відносяться сексуальна торгівля, групове або домашнє зґвалтування, сексуальні домагання, сексуальне примушування, примусове рабство, праця і шлюби, нанесення каліцтв, нападу із застосуванням кислоти, дитячі шлюби, фізичне насильство і багато іншого.

У 2012 році Індія посіла четверте місце в списку найнебезпечніших країн світу ля жінок. У 2018 році вона перемістилася на перше місце. США зайняли 10 позицію.

Величезна шеренга, сформована жінками – потужна демонстрація єдності. Вона дозволяє зрозуміти не лише країні, але і всього світу, що вони більше не будуть миритися з гендерним насильством та дискримінацією. Жінки щиро вірять в те, що їм вдасться щось змінити.

"Знай.uа" вже писав: стюардеса розповіла, що витворяють на борту найшкідливіші пасажири

Читайте також: чоловік зняв сатиричний ролик про своє рідне місто

Нагадаємо: ці дивовижні 30 порівнянь змусять вас по-різному дивитися на одні і ті ж самі речі