21 грудня на Netflix відбулася прем'єра очікуваного фільму жахів під назвою "Пташиний короб" ("Bird Box"). Головну роль у стрічці зіграла відома актриса Сандра Буллок. Головні герої хоррора носять на очах спеціальні пов'язки. Це захист від таємничого і неймовірно небезпечного істоти. Якщо чоловік побачить, що у нього виникне нав'язливе бажання покінчити з собою, і він неодмінно це зробить. Саме тому героям фільму доводиться наосліп гуляти по лісі, водити машини і навіть плавати на човні.

За кілька тижнів фільм жахів став неймовірно популярним у США. А все завдяки тому, що в мережі з'явилося безліч мемів, присвячених хоррору. В їх створенні навіть взяла участь відома мережа швидкого харчування KFC. Дивно, але деякі меми не страшні, а досить смішні.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Багато користувачів мережі почали імітувати сцени з кінострічки – вони бігають по вулицях або дому з пов'язкою на очах. Фанати навіть запустили флешмоб – відео викладають в мережі з хештегом #BirdBoxChallenge.

На цих відеороликах люди з пов'язкою на очах миються у ванні

Руйнують власні будинки

Врізаються в стіни

Танцюють

Намагаються ухилитися від грайливих тварин

Фарбують губи

Гуляють по місту в VR-окулярах

Деякі фанати фільму навіть вирішили провести цілу добу так, як це роблять персонажі з хоррора.

Netflix навіть довелося попередити глядачів про те, що подібні челленджи та флешмоби можуть бути досить небезпечними:

"Пані та панове, у нас є одне бажання – ми не хочемо, щоб через мемів ви опинилися в лікарні".

Поліцейські штату Колорадо теж приєдналися до стримминговому сервісу. Вони записали відеоролик з відсиланням до "Пташиного коробу" і просять додивитися його до кінця, перш ніж брати участь у челенджі.

"Знай.uа" вже писав про те, що "Пташиний короб" побив усі рекорди на Netflix

Читайте також: Sony Pictures Entertainment опублікувала в Youtube перший трейлер перезапуску легендарної фантастичної франшизи "Люди в чорному"

Нагадаємо: в мережі з'явився трейлер до серіалу "Чорне дзеркало", серія "Бармаглот"