Навіть якщо ви зовсім не вірите у забобони, існують прикмети, котрі давно випробувані сотнями людей. Приміром, про порожній посуд.

Дивно, але пригостивши сусідів булочками з тарілки, ми отримуємо часто її наповнену на знак вдячності іншими смаколиками. І навпаки, коли нас пригощають, прагнемо віддати чужу посуд, заповнену чимось смачним.

Чому не можна віддавати порожній посуд?

Взагалі більша частина посуду у будинку повинна бути наповненою, аби "не звикати до порожнечі", тобто потенційної бідності свого власника. Якщо всередині нічого не має, це значить, що тара вичерпала всі свої функціональні можливості, і тому в неї можуть вселитися демони та інша нечисть – принаймні, так стверджують екстрасенси і віщунки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Знову ж таки – вірити чи ні, справа кожного, але звідки ж тоді така популярна приказка "святе місце порожнім не буває"? Та й численні духи, котрі охороняють ваш будинок, також подякують за гостинність.

Швидше за все, походження цих повір'їв пов'язано з символічним значенням порожнечі. Такий посуд стає символом безплідного, даремного життя.

У народі ходить повір'я, яке свідчить: "Не можна повертати порожній посуд, обов'язково потрібно що-небудь покласти - тобі добром обернеться". Прикмета ця стосується не тільки посуду, а й будь-яких речей, в яких можна зберігати щось. В гаманець треба класти монетку, у валізу - кілька речей, в сковорідку - частину того смачного, що в ній готувалося.

Тоді і в будинку, що дає не буде порожньо, і стіл завжди буде сповнений частувань.

Порожній посуд до бідності

Віддати порожній посуд, або тримати у себе вдома порожній - до фінансових труднощів. Люди, які вірять у прикмети, вважають, що навіть опинитися поряд з порожнім посудом небезпечно, бо такий предмет може "висмоктати" енергетику у людини, якій не пощастило опинитися поблизу.

Також не можна брати в руки порожній посуд тим, у кого енергетика ослаблена хворобами, або поганим настроєм.

Дивіться: Чим глиняний посуд кращий за звичайний?

Нагадаємо, названо суворі заборони за системою "фен-шуй", які багато хто порушує. Як повідомляв "Знай.ua", молода мама написала зворушливого листа медсестрі. Також "Знай.ua" , у Twitter запустили незвичайний флешмоб.