Батьки часто допускають помилки у вихованні, які можуть плачевно позначитися на душевному здоров'ї дитини. Передає Clutch.

Повна свобода вибору

Так, дитина повинна вміти приймати рішення і робити самостійний вибір, але кожен раз це для неї великий стрес. Тут головне не перегнути палицю. Пам'ятай, що кількість опцій повинна бути обмеженою, інакше замість того, щоб вибрати, малюк влаштує істерику.

Занадто багато інтересів

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У розвиваючих гуртках і секціях повинна бути міра, адже твоя дитина - не надлюдина. Якщо ти думаєш, що малюк зможе розвиватися лише там, ти помиляєшся: він може дізнаватися новп на прогулянках з друзями і навіть вдома перед комп'ютером. Для дітей головне, щоб заняття приносило задоволення (навіть якщо доводиться долати труднощі) і досить відпочинку. Лише в цьому випадку буде користь.

Не обговорюють теми, пов'язані з інтимом

В сім'ї не можна замовчувати питання на інтимну тему, адже це може призвести до плачевних наслідків. Не варто думати, що якщо ти не будеш піднімати "сороміцькі" теми, дитина в них не зацікавиться. Те, що ти навчиш малюка слухати своє тіло, розкажеш йому про кордони, які потрібно встановити з іншими людьми, а також про контрацепцію і венеричні захворювання, може в буквальному сенсі врятувати його життя. У сім'ях, де бояться говорити про секс, з'являтися вагітні підлітки, і, гірше того, жертви сексуального насильства.

Надміру критикують дитини

Критика не приводить до успіху, незважаючи на те, що багато хто так думає. Вона лише занижує самооцінку і формує так званий синдром відмінника, з яким дитина ніколи не буде почувати себе достатнь успішною.

Нагадаємо, 8-річна дівчинка приступає до зйомок свого першого фільму. Вона збирається стати наймолодшим режисером в історії кінематографу.

Ранее Знай.ua повідомляв, мати почала помічати, що син з нею грубий. Вона залишила дитині жорстку і сувору записку, щоб поставити його на місце.

Також Знай.ua писав, експерти провели дослідження і встановили, в якому віці людина відчуває себе абсолютно щасливою.