Про жахливу знахідку повідомили робітники британського міста Сидмут, графство Девон. Так у місцевої каналізації, виявили 64-метровий згусток жиру і сміття гігантського розміру. Місцеві комунальні служби відзначили, що розмір згустку можна порівняти зі знаменитої Пізанської вежею в Італії.

"Жирберг" утворився з застиглого жиру, масла і злиплих серветок, викинутих жителями міста в унітаз.

Директор компанії South West Water, що відповідає за водопостачання та очищення стічних вод в регіоні, Ендрю Роантрі зазначив, що це найбільший "жирберг" з коли-небудь виявлених в графстві, а також один із самих великих, знайдених в прибережних містах.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Як зазначає Роантрі, для позбавлення від згустку робочим знадобиться близько восьми тижнів. Працювати доведеться в костюмах хімзахисту з автономним дихальним апаратом.

"Це найбільший каналізаційний згусток з усіх, які коли-небудь були виявлені в графстві Девон, а також один із найбільших, знайдених в курортних містах", - говорить Ендрю Роантрі.

Тепер місцевим комунальникам доведеться попотіти, щоб позбавити каналізацію Сидмута від неймовірного чудовиська з відходів.

"На щастя, ми виявили його вчасно, і він не представляє ризику для курортної зони", – додав Роантрі в інтерв'ю виданню Devon Online.

"Тим не менш, нам потрібно провести роз'яснювальну роботу серед населення, щоб пояснити людям, що до каналізації слід відноситься дбайливо. Тому що подібні "жирберги", якщо з ними не боротися, можуть повністю паралізувати роботу каналізації", — підсумував Роантрі.

Деякі користувачі мікроблога Twitter іронічно відгукуються про "жирберг", навіть вивівши його в міжнародні тренди:

"Жирберг в трендах... Ласкаво просимо в 2019-й!" або "Спасибі, Твіттер, за те, що розповів мені, що таке жирберг. Не хвилюйся, Девон, у нас вже є один такий в Америці...", явно натякнувши на чинного президента США Дональда Трампа.

Варто відзначити, що це вже не перший подібний випадок на Туманному Альбіоні: ще більший монстр був знайдений в каналізації Лондона. Його розмір становив двісті п'ятдесят метрів, а маса близько ста тридцяти тонн.

Нагадаємо, бактерії, які живуть на нашій шкірі, стають все стійкіше до сучасних антибіотиків. Дослідники з Університету Бата виявили смертоносний різновид мікроорганізмів, які можуть призвести до серйозної інфекції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили перші докази того, що бактерії з кишечника мешкають в людському мозку. Дослідники з Університету Алабами вважають, що мікроорганізми потрапляють в голову через кров.

Також "Знай.uа" писав, мікроорганізми, стійкі до антибіотиків, можуть представляти серйозну небезпеку для людства протягом наступних 30 років.