Знаменитий журнал National Geographic обрав самий гарний книжковий магазин в світі. Ним став El Ateneo Grand Splendid, розташований в столиці Аргентини – Буенос-Айресі. Він є архітектурною перлиною міста. Магазин розташований в центральному районі під назвою Реколета.

Його побудували в будівлі колишнього театру, який був спроектований на початку двадцятого століття. Створенням театру займалися брати Pero i Torres Armengol за замовленням Maxa Glucksamana — імпресаріо з єврейським походженням. Більшу частину свого життя він присвятив аргентинського танго.

Театр був відкритий у 1912 році. Він вміщував 1050 глядачів. Тут пройшло безліч зачаровує уявлень, вистав і виступів відомих танцюристів і знаменитих артистів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У 2000 році відбулася реконструкція. Ложі перетворилися в читальні зали, а замість крісел в театрі встановили полиці для книг. Родзинкою споруди є те, що всі самі чудові декорації та неповторна атмосфера театру збереглися. Архітектор поставив собі за мету – книжковий магазин повинен гармонійно вписатися в пишність інтер'єру театру. І він досяг своєї мети.

Тільки уявіть: це величне чотириповерхова будівля, освітлене тисячами вогників, з чудовими фресками на стелях і червоним оксамитовим завісою. Площа приміщення досягає 2000 квадратних метрів. На колишній сцені розташувалося затишне кафе. Все це виглядає казково і чарівно.

Зараз це найбільший книжковий магазин в Латинській Америці. Навіть якщо ви не знаєте, де він розташований, ви точно не зможете пройти повз, якщо випадково натрапите на нього. Поруч знаходяться не менш величні будівлі, які заворожують дизайном і конструкцією.

Щорічно магазин відвідують мільйони людей. Це справжній рай для любителів літератури та книг. Крім того, це одна з головних визначних пам'яток аргентинської столиці.

"Знай.uа" писав: дослідники познайомилися з найдавніших офтальмологом великих фараонів

А також: кошка-мистецтвознавець провела експертизу рідкісної картини, але господар не оцінив виконану роботу

Нагадаємо: 5 способів зробити читання приємним