Алкоголь є надзвичайно небезпечним напоєм - крім того, що організм блискавично до нього звикає, алкоголь з першої секунди починає повільно його руйнувати.

Цю інформацію повідомляє u-news.

Вчені провели аналіз найбільш популярних алкогольних напоїв і з'ясували, які з них найнебезпечніші для людини.

1. Пиво. Вкрай небезпечно пити пиво постійно, особливо в спеку. У літні дні хочеться відчути прохолоду, але, справа в тому, що печінка при цьому роздувається і працює в ослабленому режимі, а це загрожує різними захворюваннями.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Лікер. Цей тип напою через приємний солодкуватий смак можна легко пити у великих кількостях. Результатом цього є сп'яніння і головна біль. На додаток лікер завдає шкоди підшлунковій, і сприяє збільшенню ваги.

3. Шампанське. Пінний напій небезпечний для печінки. Крім того, часте його вживання може викликати болі в шлунку, і навіть отруєння.

4. Коктейлі. Ця калорійна бомба моментально атакує ваш організм. Вони підвищують вагу, завдають шкоди зубній емалі і небезпечні для печінки.

Нагадаємо, багато хто з нас насолоджувалися і ще будуть насолоджуватися численними келихами вина, шампанського, пива, чарками горілки або інших спиртних напоїв протягом зимових свят. Тому саме в січні ми можемо відчути необхідність відпочити від алкоголю.

Безалкогольний місяць - це найкращий вибір, який ми могли б зробити для нашого здоров'я, пише Medical News Today.

Раніше портал писав, що ліків від похмілля не існує, але є способи, які допоможуть полегшити хворобливий стан і швидше прийти в себе.

Британські дослідники з Сассекського університету прийшли до висновку, що місяць без алкоголю дозволить повернути контроль над вживанням спиртного, поліпшити стан шкіри і навіть схуднути.

Як повідомляв портал Знай.uа, алкоголь в малих дозах може бути корисним для здоров'я

Також Знай.uа писав, дієтолог розповіла, чим правильно закушувати алкоголь.