Алкоголь – річ дуже делікатна, особливо для тих, хто веде боротьбу із зайвими кілограмами і намагається дотримуватися правильного раціону. Дієтолог-консультант по правильному харчуванню та здоровому способу життя Лора Філіппова розповіла, чим краще закушувати і що краще пити. Про це повідомляє Clutch.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Як же треба пити, щоб не нашкодити фігурі?
Дієтолог радить вибрати для себе якийсь один чистий напій. Справа в тому, що до складу коктейлів входять різні добавки, які не приносять організмові нічого, крім зайвих калорій і цукру.
Для дівчат ідеально підійде вино, оскільки це найнатуральніший і відносно легкий напій (в 100 мл хорошого виноградного вина приблизно 68-70 калорій). У день, коли ти плануєш вживати алкоголь, Лора Філіппова радить з самого ранку обмежити свій раціон кількістю жиру.
"Алкоголь токсично впливає на наш мозок, організму, зрозуміло, це не подобається і він "відставляє" в сторону всю їжу, яка прийшла з алкоголем і починає інтенсивно працювати над тим, щоб вивести його з організму. Але ми ж, як правило, не зупиняємося на одному келиху і продовжуємо пити далі. Їжа починає депонуватися про запас. Тому дуже важливо не закушувати алкоголь жирними продуктами. Тобто вино і сир – це прямий шлях до зайвих кілограмів! Закушувати алкоголь потрібно білковою їжею (риба, морепродукти, нежирний птах) і овочами".
Закуска повинна бути помірною і нежирної. Їжа навантажує печінку і підшлункову, а це ускладнює похмілля. Також грудка неперетравленої їжі може накопичувати в собі алкоголь, так що питущий непомітно для себе може перебрати алкоголю більше своєї норми.
Як повідомляв портал "Знай.uа", сором'язливі люди частіше за інших страждають від тривоги, яка спричинена надмірним вживанням спиртних напоїв.
Також "Знай.uа" писав, головні заборони на Новий рік, якими не можна знехтувати.