Нагороду "Кращий фільм року" отримав американський комедійний бойовик "Зелена книга" режисера Пітера Фарреллі.

Високу нагороду йому присудила Гільдія продюсерів США. Про це повідомляє ресурс Бізнес.Медіа.

"За останні 12 років 10 фільмів, які отримали головний приз Гільдії продюсерів, ставали лауреатами премії Американської академії кінематографічних мистецтв і наук "Оскар", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для кінострічки "Зелена книга" це вже не перша нагорода. Після прем'єри на Міжнародному кінофестивалі в Торонто 11 вересня 2018 року картину отримала головну нагороду "Народний вибір".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

"У грудні фільм увійшов в рейтинг 10 кращих фільмів 2018 року по версії Американського інституту кіномистецтва. Також в арсеналі у "Зеленої книги" "золотий глобус" в номінації кращий мюзикл або комедія", - зазначається.

За сюжетом, "Зелена книга" - реальна історія подорожі відомого джазового музиканта і простого водія, які подружилися, досліджуючи південь США. Головні ролі в картині виконали Вігго Мортенсен, Махершала Алі і Лінда Карделліні.

Крім того, цього року високої нагороди Гільдії продюсерів США удостоєні картини "Людина-павук: Через всесвіти" як кращий анімаційний фільм, а кращим драматичним серіалом став "Дивовижна місіс Мейзел".

Нагадаємо, у Будапешті 20 січня помер легендарний продюсер 74-річний Ендрю Вайна.

Чоловік довго боровся проти страшної хвороби. Вайна разом зі своїм діловим партнером Маріо Кассар зняв перші три частини "Рембо", дві частини "Термінатора", "Згадати все".

Як повідомляв портал "Знай.uа", відомий український мультфільм вперше показали у Китаї.

Також "Знай.uа" писав, улюблені серіали могли закінчитися зовсім інакше, які варіанти так і залишилися на папері.