Симона Гірц - відома винахідниця, видеоблогер зі Швеції. Її називають "королевою непотрібних роботів". Вона створює різні цікаві конструкції, які і зробили її знаменитою.

Її найбільш незвичайні винаходи – машина для сніданку, машина пробудження, машина оплесків. Завдяки їм дівчину почали кликати на різні телевізійні шоу. у 2013 році вона створила свій YouTube канал, на якому з гумором розповідає, як автоматизувати повсякденні завдання.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб
Показати ще

У Сімони виникли проблеми зі здоров'ям, і в 2018 році їй видалили доброякісну пухлину мозку. Після операції вона почала замислюватися про те, що зробити зі склом з частиною пухлини. Просто викинути? Це якось дивно. Залишити на пам'ять? Це ще більш дивно.

У цій ситуації Симона, як завжди, проявила винахідливість. Кілька місяців тому вона відправила шматочок пухлини в Антарктиду. Її новоутворення поїхало на далекий північ разом із засновницею хакатона Science HackDay по імені Аріель Уолдман. Вона вирушила в Антарктиду для вивчення мікроскопічних безхребетних.

4 лютого 2019 року Симона опублікувала незвичайну фотографію на своєму акаунті в Twitter. На ній можна побачити її пухлину на тлі величного півночі.

Дівчина не просто так зробила це саме в цей день. 4 лютого – всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями.

Винахідниця розповіла підсписникам, що відправила шматочок свого мозку в Антарктиду. І тепер це її улюблена фотографія.

У січні 2019 року у Сімони в мозку виявили ще одну пухлину. Дівчина називає її "поганим киносиквелом".

"Знай.uа" вже писав: у Будапешті відкрилося кафе, в якому працюють роботи

А також: шокуючі факти про смертельну хворобу

Нагадаємо: штучний інтелект навчився виявляти депресію у дітей