27 жовтня 2006 року Дерек Амато разом з друзями на вечірці біля басейну, граючи у футбол, стрибнув високо над водою, щоб зловити м'яч, і врізався головою в тяжке дно дрібного басейну.

Коли він вийшов з води, хлопець впав без свідомості і був доставлений в лікарню. Дерек заробив струс мозку і проспав аж 5 днів.

Прокинувся чоловік з непереборним бажанням пограти на фортепіано, при тому, що раніше він ніколи не грав.

Дерек став "бачити" музику. За його власним зізнанням, голова його раптово наповнилася музикою, він ніби побачив внутрішнім зором якісь чорно-білі квадрати, які безпомилково наводили на думку про клавіші рояля.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Так далекий від музики, він одного ранку прокинувся музичним генієм. Більш того, з безпритульного жебрака він перетворився в музиканта, здатного заробляти своєю музикою гроші.

Те, що він грав, було зовсім не схоже на легкі пісеньки.

"Як ніби Бетховен пробрався в мій родовід. Я грав класичну структуровану п'єсу. Я продовжував грати шість годин поспіль".

Виявилося те, що відбулося з Дереком – рідкісний випадок так званого синдрому набутого Саванта (Acquired Savant Syndrome). Відомо, що багато обдарованих савантів є такими від народження, в той час, таких людей як Дерек – не більше 30 в усьому світі.

Дереку Амато з Денвера, штат Колорадо, зараз 53 роки. Точно невідомо, з якої саме причини він свого часу виявився безхатченком, але сталося саме так. Сам він говорить, що втратив всі свої інвестиції в бізнесі. Так, ночуючи в автомобілі, Дерек безуспішно намагався знайти роботу.

Сьогодні колишній невдаха Амато став шановним музикантом.

Він досі в деталях пам'ятає той осінній день, пам'ятає тишу, яка спочатку оселилася всередині його голови, коли він виходив з нещасливого басейну. Йому здалося, що вуха його кровоточать, але, спробувавши їх пальцями, він переконався, що це було не так. Він бачив, що його приятелі кажуть йому щось, але чути їх не міг.

Сам Дерек дуже переживає, щоб його дар не пропав так само раптово, як з'явився. Втім, лікарі констатують, що ймовірність, що дар піде, дуже невелика.

Нагадаємо, жінка на ім'я Телеса впала в клінічну смерть на кілька хвилин в лікарні, щось показало їй минулі життя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", хлопчик на ім'я Райан Хаммонс впевнений, що в глибині душі у нього є "таємна особистість".

Також "Знай.uа" писав, медики виявили мутації в генах, що призводить до появи рідкісного захворювання — синдрому Саула-Вільсона або дварфізма.