У наступному місяці на Міжнародну космічну станцію відправиться іграшкова такса. Її з собою візьмуть члени екіпажу, які відправляться в експедицію. І все це не заради забави, іграшка допоможе виконати важливу місію.

Російський космонавт на ім'я Олексій Овчінін, який став командиром екіпажу, розповів про плани команди і пояснив, навіщо екіпажу плюшевий звір на борту:

"Собака такса послужить індикатором невагомост"і.

Разом з Овчініним в космос вирушать астронавти з NASA Христина Кох і Нік Хейг. Космонавт Олег Скрипочка, який раніше проходив підготовку в якості командира екіпажу Союз МС-12 призначений до складу команди корабля Союз МС-15.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Союз МС-12 - російський транспортний пілотований космічний корабель. Його запуск планують провести за допомогою ракети-носія Союз-ФГ з Гагарінського старту космодрому Байконур.

Варто відзначити, що плюшева іграшка вже літала в космос - астронавти брали її з собою і в минулий раз.

Екіпажу знадобиться індикатор, щоб можна було зрозуміти, коли настає стан невагомості. Самостійно астронавти не зможуть це перевірити, адже вони будуть пристебнуті до крісел жорсткими ременями.

Перед цим дослідники брали з собою в космос іграшкову сову.

Члени екіпажу Союзу МС-12 збираються відправитися в космос 14 березня. Старт був запланований на 1 березня, але політ довелося відкласти через аварію попередньої ракети-носія.

Зараз астронавти проходять пробні випробування і здають фінальні іспити.

Олексій Овчінін також розповів, що візьме з собою в експедицію фотографії рідних і близьких.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про космічний суботник. Новий супутник очистить орбіту планети від сміття. Основна мета місії - випробувати різні методи утилізації космічного сміття

Читайте також: NASA анонсувало запуск нового інструменту, який вивчить галактики і зірки. SPHEREx складе чотири карти неба в 96 різних смугах спектра

Как сообщалось, ролики з соціальних мереж допомогли відновити траєкторію метеорита