Радіаційний контроль за станом води річки Сіверський Донець здійснюється щомісяця. Ця річка використовується як джерело питного водопостачання для мешканців Харкова. Фахівці лабораторного центру повідомили про результати радіоцінного контролю води відкритих водойм в 2018 році.


За результатами моніторингових досліджень води з річки Сіверський Донець, які проводилися в 2018 році, питома активність Cs-137 в воді не перевищує свій допустимий рівень 2 Бк / л, який був встановлений для питного водопостачання Державним гігієнічним нормативом "Допустимі рівні вмісту Cs-137 і Sr-90 в продуктах харчування та воді".


Фахівці відзначають, що зміст природних радіонуклідів у воді джерел водопостачання зазвичай варіюються в широкому діапазоні і залежать від складу геологічних порід, особливостей їх геологічної будови, кліматичних умов і навіть внаслідок скидів і викидів промислових підприємств, різних мінеральних добрив і радіаційних аварій.

Нагадаємо, що з'явилася нова гіпотеза виникнення води на Земле.4.5 мільярда років тому в Сонячній системі почали утворюватися планети із хмари газу, яке залишилося від сонця. Певна частина цього газу перебувала в одному місці. Температура навколишнього середовища підвищувалася, і водню не було куди діватися.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нещодавно "Знай.ua" писав, що провісники апокаліпсису: глибоководні риби викидаються на береги Японії, вчені взволновани.В порту Імізу, в префектурі північного узбережжя Тояма була знайдена заплутана риба, яку називають "сельдяной король", довжиною майже чотири метри.

Також "Знай.ua" повідомляв, що Біологи розповіли про страшну загрозу в Світовому океані: вони найдавніші істоти на планете.На протягом багатьох тисячоліть природа вибудовувала екологічний баланс і найменші порушення або втручання в цій складній системі призводять до незворотних наслідків.