Прогулянки в космосі для звичайної людини стали тепер реальністю: головне щоб вистачило грошей, а на чому летіти знайдеться, інформує Politeka.

Унікальний космоплан компанії Virgin Galactic здійснив політ на висоті 89,9 кілометра.

Борт пілотували льотчики Дейв Маккей і Майкл Мазуччи. Також у команді був присутній керівник групи підготовки персоналу компанії Бет Мозес. Мозес виконувала роль випробуваного пасажир.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

"Літак-носій WhiteKnightTwo вилетів з аеродрому в пустелі Мохаве (Каліфорнія)", - йшлося в повідомленні на space.com.

Літак серії під назвою SpaceShipTwo VSS Unity, цієї суботи, 22 лютого відправився з майданчика космодрому, розташованого в пустелі Мохаве, США.

Це був перший випробувальний суборбітальний політ з пасажиром на борту.

Варто зазначити, що космоплан VSS Unity був піднятий над Землею за допомогою вантажного літака WhiteKnightTwo. Після досягнення певної висоти космоплан зміг відокремився від материнського літака і включити свій власний двигун.

На борту перебували пілоти Дейв Маккей, який є головним пілотом компанії, і Майкл Мазуччи; за плечима кожного з пілотів – понад 10000 годин нальоту. Третім членом екіпажу космічного планера Virgin Galactic стала Бет Мозес, яка є головним інструктором астронавтів компанії.

Завданням Мозес, яка здійснила 400 польотів в умовах невагомості, на борту космоплану VSS Unity стало отримання даних про те, як людське тіло переносить такі польоти і наскільки комфортно почуває себе людина в пасажирському відсіку під час польоту. Крім того, на борту космоплану перебувало наукове обладнання НАСА.

Компанія Virgin Galactic, що належить мільярдерові Річарду Бренсону, розробляє SpaceShipTwo виключно для туристичних цілей.

Вартість двогодинного польоту, під час якого пасажири зможуть відчути невагомість і побачити Землю з космосу, може скласти $250 тис.

За один політ борт зможе «захопити» з собою шість туристів. Відомо, що вже понад 600 осіб з 50 країн зарезервували собі місця для польоту.

Нагадаємо, дві жінки вперше в історії вийдуть у відкритий космос.

Раніше портал "Знай.uа" писав: інопланетяни використовують вбивчу планету Нібіру для знищення людства: вже є докази.

Читайте також: експерт з Біблії знайшов пророцтво про кінець світу, яке вже починає збуватися.