Мешканці Британії Сью Коулман (Sue Coleman) вже 70. Але любов до холоднокровних у неї давно. Жінка захопилася зміями в 90-ті, і з того часу її кращими друзями були близько 500 отруйних і не дуже повзучих гадів. Про це розповідає StoryTrender.

Любов бабусі до змійок така сильна, що вона називає їх частиною своєї сім'ї, побудувала їм власний будинок і витрачає на них практично всю пенсію.

Як розповідає пенсіонерка, її найдовші вихованці досягали 3 метрів, а найотруйніші могли вбити людину за лічені хвилини.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Любов бабусі до змій настільки зміцніла, що кілька років тому Сью разом з 70 своїми улюбленцями переїхала з Лондона в графство Ессекс, де побудувала їм власний будинок. В ньому постійно підтримується правильна температура, а для кожної змії зроблені спеціальні акваріуми. На це в неї пішло 30 тисяч фунтів (більше мільйона гривень) з особистих заощаджень.

При цьому у Сью живуть собаки і кішки, яким теж потрібна турбота і яких вона намагається не допускати до змій.

"Першими стали маїсові полози, тому що за ними дуже просто доглядати. Потім у мене досить швидко з'явилося кілька райдужних удавів, про яких минулі господарі не дбали належним чином і яким була потрібна допомога. За зміями взагалі непросто доглядати, тому що, якщо їм приділяють недостатньо уваги, вони нервують і можуть стати небезпечними. Але я ставлюся до них як до своєї сім'ї".

З віком Сью стало важче піклується про своїх малюків, так що тепер її колекція скоротилася до 29 змій, серед яких ромбічні і темні тигрові пітони, райдужні, піщані і звичайні удави, маїсові полози та інші. На їх утримання у пенсіонерки йде 300 фунтів на місяць.

"Моя пенсія — це приблизно 500 фунтів, так що у мене залишається дуже мало грошей для себе, після того як я витрачаю на змій".

Звичайно, вихованцями жінки нерідко цікавляться різні ентузіасти, так що вона проводить лекції, а також завжди готова прийняти до себе змій, з якими сталося лихо.

"У кожної з них свій характер. Я навчилася читати їх поведінку, тому розумію, коли вони нервують або хочуть напасти. Але я люблю їх усіх однаково і дуже сильно".

За підрахунками пенсіонерки, за всі ці роки вона сумарно витратила на покупку змій і їх утримання приблизно 135 тисяч фунтів (4 755 000 гривень).

Нагадаємо, 7-річний хлопчик з Індії Девіша Адівасі завів дивовижну дружбу зі зміями.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 13-річна дівчинка завела дружбу з отруйними вбивцями.

Також "Знай.uа" писав, мешканка американського штату Вірджинія виявила у дворі свого сусіда надзвичайно рідкісну змію, у якої була не одна, а дві голови.