Мертву тушу десятиметрового горбатого кита знайшли в джунглях Амазонки.

Бразильські вчені досі б'ються над загадкою, як ссавець вагою 10 тонн виявилося у гущавині на відстані близько 15 метрів від найближчої води, пише Daily Mail.

Величезного кита виявили в минулу п'ятницю на острові Мараджо біля пляжу Араруна, в гирлі річки Амазонки.

Дослідники заміряють плавець китеня

З'явилися перші припущення, що морський гігант помер ще в морі, а бурхливі припливи і відливи викинули його тушу вглиб материка.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Команда дослідників вирушила в регіон для огляду останків китеня. Морські біологи припустили, що тварина загинула в результаті проковтування пластмас.

Біологи були викликані для збору судово-медичних проб з метою встановлення причини смерті.

"Поряд з цим дивовижним явищем, ми стурбовані тим, що робить горбатий кит на північному узбережжі Бразилії в лютому, таке трапляється вкрай рідко", — заявляють дослідники.

Китеня, виявлений в джунглях Амазонки

За словами експертів, горбаті кити зазвичай зустрічаються в Бахії на північно-східному узбережжі в період з серпня по листопад. Потім кити мігрують в Антарктику заради прожитку.

Тим не менш біологи мають дані, що три роки тому в цьому районі помітили китів.

"Ми вважаємо, що це кит, який подорожував зі своєю матір'ю і, ймовірно, загубився або разлучился під час міграційного циклу між двома континентами", — стверджують експерти.

Дослідники також вважають, що оскільки немає очевидних причин смерті, доведеться проводитися розтин, який дозволить зібрати зразки паразитів і вивчити біомаркери. Отримані зразки будуть направлені до лабораторії для аналізу можливих захворювань.

Бразильські експерти збирають зразки м'язів китеня

Дослідники мають намір поховати більшу частину туші, а скелет відправити в Музей природознавства Гельда в Белемі для подальших досліджень.

Нагадаємо, біолог опублікував страхітливі кадри з гігантською зграєю морських монстрів.

Як повідомляв Знай.uа рибалка ледь не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, Японії загрожують цунамі і землетрус. У останнім часом почастішали зустрічі рибалок з сельдяным королем — гігантським створенням, якого вважають передвісником нещасть.