Невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили святині і останки.

Зокрема, вандали обезголовили мумію одного з учасників хрестових походів, якої близько 800 років, пише Daily Mail.

Голову "Хрестоносця" викрали з склепу, розташованого в церкві Святого Михайла на цих вихідних.

Мумія невідомого хрестоносця до події

Пропажу виявив у понеділок один з гідів після того, як церква відкрилася для відвідувачів.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

За словами доглядачів церкви, гробниця серйозно пошкоджена. Крім того, вандали осквернили і познущалися над останками ченці та інших святих.

"Я шокований тим, що хтось може напасти на це стародавнє поховання і осквернити останки", — свою скорботу і обурення висловив архиєпископ Дублінський Майкл Джексон.

Вважається, що обезголовлене тіло належало людині, яка приймав участь у хрестових походах — релігійних війнах, санкціонованих Церквою в середньовічну епоху.

З-за значного росту ноги хрестоносця були зламані, щоб помістити його останки в труну в склепі святого Михайла.

Церква Святого Михайла у Дубліні

Церква, заснована в 1095 році, є популярною туристичною визначною пам'яткою ірландської столиці, сховища якої щорічно приймають близько 28 000 відвідувачів.

Архідиякон Давид Пірсон сказав, що він був засмучений і розчарований тим, що церква знову стала мішенню нападу після того, як в 1996 році склеп піддався нападу інших вандалів.

За його словами, в той раз підлітки увірвалися в сховища і забрали тіла зі своїх домовин, включаючи тіло дитини. Вони витягли їх на землю і, схоже, грали у футбол головами.

"Ми засмучені нанесеним збитком. Гробницю доведеться закрити, щоб туристи не змогли її відвідати. Це дуже розчаровує", — заявив Пірсон.

Зла<span tabindex=

Нагадаємо, в 6 000 доларів обійшовся одного з колекціонерів таксидермированный пеніс кита XIX століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.

Також "Знай.uа" писав, про загадкові таємниці таблиці Менделєєва.