Вчені з Німеччини та Великобританії розповіли про те, що величезні павуки почали стрімко поширюватися по всьому світу. Зовні вони нагадують смертоносну чорну вдову.

Ця інформація потрапила в засоби масової інформації від біологів з Манчестерського університету. Вони повідомили, що світ в небезпеці. Їм загрожують отруйні павуки, які вбивають живих істот. Ці нещадні комахи одержали назву Steatoda nobilis. У Великобританії цей павук відомий як благородна помилкова вдова. Його часто називають помилковою вдовою. Це пов'язано з тим, що зовні павук нагадує чорну вдову та інших павуків роду Latrodectus, які можуть мати значущий в медицині отрута. Тому комах часто плутають.

Дослідники з'ясували, що раніше вони мешкали виключно на Мадейрі і Канарських островах. Але останнім часом ці істоти почали активно поширюватися і на інших куточках планети. І ареал розповсюдження стрімко розширюється. Павуки перекочували на європейський континент.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Вчені занепокоєні тим, що змінилися не лише умови і територія проживання комах, але і їх харчування. Несподівано вони почали вибирати жертв, які суттєво перевищують їх розміри.

Поки жертвами небезпечні комах стають невеликі істоти – інші комахи і дрібні гризуни. Станом на сьогодні, напад Steatoda nobilis на людей не зафіксовано. Але експерти занепокоєні, що це може змінитися. Вчені повідомили, що укус даних павуків неймовірно болісний. За відчуттями він нагадує укус оси.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав: вчені відкопали павуків, що жили 10 млн років тому: у них світяться очі. Знахідка шокувала абсолютно всіх, навіть вчених

Читайте також: вчені виявили рідкісне древнє створення - павука з котячими очима. Це повзучий жах Крейдяного періоду

Як повідомлялося, вчені виявили гігантського "літаючого бульдога", ця істота, яка вважалася вимерлою, налякає вас до смерті