Хлопець на ім'я Майк Пайк тривалий час страждає сонним паралічем. Після пробудження він відчуває стан "напівбадьорості" — і при цьому не може рухатися. У ряді випадків Пайк відчував, що був не один, а іноді помічав в ногах дивну темну фігуру, яка спостерігала за ним.

Вчені стверджують, що стан сонного паралічу, відомий як гіпнагогія, — це те, що викликає бачення тіньових людей. У стані гіпнагогії, який також називають неспанням під час сну, людина ніби знаходиться у казковому світі, але разом з тим усвідомлює реальність. Під час цього стану люди відчувають почуття страху, тиск в області грудей і зорові образи темних істот.

Нещодавно хлопець вирішив з'ясувати, що відбувається з його тілом і що він переживає під час сну. Чи справді це все галюцинації. Він і уявити собі не міг, що камера зафіксує щось дивне (непізнане), яке витає над ним.

"Я раціоналіст і скептик. Я ніколи не цікавився паранормальними явищами, але після мого експерименту з'ясувалося, що це, можливо, реально існує", — сказав Пайк.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Якось увечері минулого тижня Пайк вирішив помістити камеру в спальні, щоб задокументувати, що він відчуває під час своїх безсонних ночей. Пайк встановив камеру так, щоб було видно ліжко і заснув зі світлом.

Кадри, які він зняв, були шокуючими. На відео, приблизно на 30-й секунді, моторошна тінь піднімається до стелі з ліжка Пайка.

"Я дивився на ці кадри знову і знову, намагаючись придумати якесь логічне пояснення, що могло стати причиною цього образу, що нагадує привид, але нічого не приходидо в голову", — сказав Пайк про відео. — "Я дійсно починаю вірити, що я зняв на відео щось (непізнане), що я бачив під час паралічу. Це так лякає мене, що я більше не можу спати у своїй кімнаті".

Сонний параліч — досить поширене явище: за даними американських досліджень, майже 8% людей хоча б раз протягом життя стикалися з ним. Серед студентів і пацієнтів психіатричних клінік частка подібних випадків ще вище: 28% і майже 32% відповідно.

Нагадаємо, у канадському місті Dorion, провінція Онтаріо, сталася страшна історія, якою поділилася дівчина на паранормальному сайті Unexplained Mysteries під ніком "SpiritS".

Як повідомляв портал "Знай.uа", в будинку користувача сайту Reddit з ніком "adamgriffith01" відбулося аномальне явище, яке той не в силах пояснити. Камера спостереження в його квартирі зняла невідоме джерело світла.

Також "Знай.uа" писав, в одній з соцмереж з'явилася дивовижна фотографія, знята біля старої церкви у Росії, в Ярославській області, на якій, на думку користувачів, автор сфотографував привид дівчини.