Вчені повідомили про те, що Сонце заснуло і досі не прокинулося. Це сталося в останні дні лютого 2019 року. Про це свідчить неймовірно низька інтенсивність рентгенівського випромінювання, яке генерується в спалахах світила. Поки невідомо, чому так сталося.

Експерти повідомили, що наукове обладнання працює без збоїв, і сталося неймовірне. Рівень короткохвильового випромінювання Сонця протягом останніх місяців перебував на рекордно низькому рівні. В останні місяці лютого він зменшився ще приблизно в 100 разів і навіть впав нижче порога чутливості апаратів.

Досить мільярдної частки вата на квадратний метр для того, щоб супутникові детектори могли зафіксувати випромінювання. Але протягом вже декількох днів більша частина графіка має нульові показники. Тільки кілька разів на добу вона переривається невеликими сплесками.

Це говорить про те, що на Сонці просто немає помітних спалахів. Кількість нано - і мікро-спалахів, у яких генерується фонове рентгенівське випромінювання, теж впала в десятки разів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Зараз Сонце знаходиться в мінімумі 11-річного циклу активності. Вже має початися наступний етап – фаза зростання. Деякі вчені вважали, що взимку цього року світило посилено почне набирати обертів.

Поки залишається невідомим, чому Сонце вирішило поспати, і коли воно нарешті прокинеться. Поки його активність погано піддається прогнозуванню, незважаючи на всі зусилля фахівців.

Але не варто панікувати з приводу ситуації, що склалася. В теорії низька активність світила має негативні наслідки, але на практиці їх ніхто не відчує.

"Знай.uа" писав: новий супутник Нептуна названий на честь царя риб. Гіпокамп збільшив колекцію супутників планети до чотирнадцяти

Нагадаємо: інопланетяни можуть мешкати на супутнику Сатурна. Вони набагато ближче, ніж передбачалося

Як повідомлялося, в сузір'ї Великої Ведмедиці виявили одну з найближчих до Землі планет. GI411b входить в трійку сестер Землі, найбільш близько до неї розташованих