Гарвардські вчені (США, штат Массачусетс) провели дослідження, в ході якого прийшли до висновку, що найбільш марною фразою в спілкуванні, є така звична всім: "Як твої справи?"

Людина, яка ставить це питання насправді не хоче знати, як ваші справи. Вона запитує це з ввічливості або щоб зав'язати розмову, коли мовчання нагнітає. А співрозмовник у відповідь найчастіше говорить неправда з розряду "нормально" з тією ж метою: з ввічливості або, щоб продовжити розмову.

Далі слідує упущена можливість конструктивного діалогу з нульовим коефіцієнтом користі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вчені вважають, що запорукою успіху невеликої бесіди є постановка більш ємних, глибоких запитань. У серії проведених експериментів дослідники вивчили більше 300 онлайн-розмов. Аналітики прийшли до висновку, що люди, яким задавали більш важливі питання, ніж "Як ти?" або "Що ти робиш?" знайшли свого співрозмовника набагато більш симпатичним.

"Коли люди ставлять конкретні питання, вони сприймаються як співрозмовники, які можуть більше слухати, розуміти і піклуватися, а так само, як чуйні індивідууми, схильні до міжособистісної комунікації" - говорять вчені.

Ви не знаєте, як стати в очах оточуючих більш харизматичною і цікавою людиною? Просто починайте розмову з правильних запитань, а потім переходьте до тем, що вас цікавлять більше.

Нагадаємо, що вчені створили маленького тиранозавра: пухнастий милаха.

Раніше, Знай.uа писав, що вченими був розсекречений склад "еліксиру безсмертя".

Також, портал Знай.uа повідомляв, що Ілона Маска відравли на Землю з Нібіру з важливою місією: людство буде врятовано.