Гігантський астероїд під назвою Паллада досі є маловивченим, незважаючи на те, що він є другим відкритим у світі астероїдом. Його вперше побачили багато років тому – 28 березня 1802 року. Він був виявлений Генріхом Вільгельмом Ольберсом. Космічне тіло було названо на честь Паллади – дочки Тритона і подруги Афіни Паллади з давньогрецької міфології. Воно стало новою метою для місії американських астронавтів космічного агентства NASA. Розмір небесної скелі досягає 272 кілометрів. Експерти повідомили, що цей величезний астероїд – найбільше невивчене космічне тіло на орбіти Нептуна.

Вчені збираються вперше дослідити астероїд Паллада. Після астероїда Церера він є другим по масі космічним тілом в головному поясі астероїдів в Сонячній системі. Після того, як Цереру перевели в статус карликової планети, Паллада посіла перше місце за розміром серед астероїдів головного кільця. Незабаром виявилося, що діаметр даного астероїда (приблизно 512 кілометрів) трохи менший за діаметр Вести (525.4 кілометра). Після цього Паллада знову стала другим за розміром космічним тілом.

Професор Джозеф Про’Рурк з Університету Арізона є автором майбутнього дослідження. Він повідомив, що вчені відправлять у космос невеликий корабель з супутниковою системою, яка отримала назву Афіна. Професор розповів, корабель досить компактний. За розміром його можна порівняти з маленьким холодильником. Його вага становить 181 кілограм. Експерти планують дослідити Палладу з допомогою Афіни протягом двох років.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

В честь астероїда названий хімічний елемент паладій, який був відкрив Вільямом Волластоном в 1803 році.

Раніше портал "Знай.uа" писав: Землі мчить кілометровий астероїд

"Знай.иа" розповідав: вчені знайшли на Місяці метеорит, який прилетів з Землі

Читайте також: руйнування астероїда виявилося неможливим, гравітація з'єднає уламки. Вчені встановили, якими способами можна позбутися від астероїда