Пропонуємо вам підбірку дивовижних замків світу, які були описані у визначних творах.

Замок Франкенштейна

Замок Франкенштейна — це руїни стародавнього маєтку німецьких баронів фон Франкенштейн. Цей рід володів ним кілька сотень років тому. Він став знаменитим після того, як його відвідала письменниця Мері Шеллі у 1814 році й описала його у своєму знаменитому творі "Франкенштейн, або Сучасний Прометей". Сьогодні замок Франкенштейн є одним з найвідоміших в Німеччині.

Замок Бран

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Письменник Брем Стокер створив роман "Дракула" в кінці XIX століття. Дії твору відбуваються саме у стінах замку Брана. Прототипом знаменитого вампіра був князь Валахії Влад Цепеш-Дракула, яка прославилася своєю жорстокістю. У замку правитель кілька разів зупинявся під час військових походів. Зараз тут величезний музей на честь реального і вигаданого Дракули. Замок однозначно вартий того, щоб його відвідати.

Замок Тіффож

Замок в містечку Тіффож, що у Франції пов'язують з легендою про аристократа на прізвисько Синя Борода. Кажуть, що він вбивав своїх дружин. Прототипом персонажа був маркіз Жиль де Ре, який воював разом з Жанною д'Арк. Він був страчений у XV столітті за підозрою в алхімії та ритуальному вбивстві дітей. Він розділив таку ж доля, що і його Жанна д'Арк. Багатства його відійшли королю.

Замок Шато д'Юссе

Замок знаходиться в долині річки Луари. Він став знаменитим через казку Шарля Перро "Спляча красуня". Вважається, що знаменитий француз описав в казці саме цей замок. Шато д’Юссе є приватною родинною власністю, у цьому замку, як і раніше, проживає одна французька сім’я.

Замок Кронборг

Шекспір ​​обрав цей замок місцем дії своєї трагедії "Гамлет". Принц Датський жив у фортеці Ельсінор, яку драматург назвав так через довколишнього міста Хельсінгер. Одурманені прекрасним стилем трагедії, мандрівники прагнуть до замку в надії побачити там тінь батька Гамлета. Сьогодні знаменитий замок може відвідати будь-який охочий.

Замок Тінтагель

Замок Тінтагель (Англія) був пов'язаний з Королем Артуром вже в XII столітті, коли з'явилося перше письмове оповідання про казкового правителя. Згідно з легендою, він був зачатий саме в цій цитаделі.

Замок Тресессон

Із замком Тресессон пов'язана легенда про Білу Даму — дівчині, яку живцем закопали в шлюбному вбранні в середині XVIII століття власні братися за те, що вона "зганьбила" сім'ю. Вражений власник замку пізніше збудував каплицю з гробницею, яка стала місцем паломництва жінок, які мріють про заміжжя.

Нагадаємо, Маленький принц: як народилася казка, яка зачарувала читачів усього світу.

Як раніше повідомляв Знай.uа, знятий у тернопільському замку серіал б'є рекорди українського ТБ.

Також "Знай.uа" писав зловісну історію замку смерті Генрі Холмса.