Вчені всерйоз заговорили про колонізацію Місяця в 2018 році. Вони дійсно думають про те, що на земному супутнику можна поселити людей. Якщо цю ідею вдасться втілити у життя, вона стане найбільшим досягненням людства і науки. Варто відзначити, що колонізувати Місяць планують до першого польоту на Марс.

Студенти-архітектори, які працюють разом з Європейським космічним агентством ESA, створили цікаву концепцію для життя на Місяці. Проект місячної бази і перші будиночки для супутника показали в європейському місті Кельн, Німеччина. Один із розробників повідомив про те, що в центрі проблеми колонізації Місяця знаходиться використання доступних на місці ресурсів і матеріально-структурних рішень. Вчені зосереджені на застосуванні необробленого місячного грунту в будівництві.

Місячна база являє собою так звані космічні юрти. Один із основних моментів концепції – підтримання життя в екстремальних умовах, при низьких і високих температурах, а також при радіаційному впливі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Розробники запропонували відправити на Земний супутник в невеликий кратер в південній полярності невеликі надувні модулі. До кожного з них будуть прикріплені системи життєзабезпечення космонавтів. Один з цих модулів розміститься на дні кратера, він буде частково засипаний місячної грунтом. Це захистить колонізаторів від температури, метеоритів і радіації. Такі моделі необхідно укласти поверх попередніх. Їх потрібно опечатати і теж засипати місячної грунтом.

Експерти навіть створили спеціальний конкурс. Його учасниками стали вчені зі всього світу. Вони пропонують свої варіанти колонізації Місяця.

Раніше портал "Знай.uа" писав: Землі мчить кілометровий астероїд

"Знай.uа" розповідав: вчені знайшли на Місяці метеорит, який прилетів із Землі. Він потрапив на повехності супутника Землі 4 мільярди років тому

Читайте також: руйнування астероїда виявилося неможливим, гравітація з'єднає уламки