В Анкарі, Туреччина, вчені виявили дивовижну знахідку. Нею виявилася давня Біблія, вік якої оцінюється в 1500 років. Ця таємнича книга викликала безліч різних дискусій у релігійних колах.

Вона викликала занепокоєння у Ватикані, адже містить Євангеліє від Варнави. Він був одним з учнів Ісуса Христа і подорожував разом із апостолом Павлом.

Стародавня книга повторно була виявлена у сховищі правосуддя Анкари. Турецька влада визнала знахідку культурним надбанням. Книга отримала статус музейної цінності. Її збираються передати в місцевий етнографічний музей. Написи та тонких шкіряних сторінках манускрипту зроблені золотими літерами ассирійською мовою, діалекті арамейської.

Список Старого Заповіту перебував у влади Туреччини багато років – з тих пір, як в 2000 році його вилучили у контрабандистів у ході операції на Середземноморському узбережжі країни. Злочинцям пред'явили звинувачення в зберіганні вибухових речовин, веденні незаконних розкопок та контрабанді антикваріату. В ході слухання з'ясувалося, що вік реліквії становить 1500-2000 років.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Релігійні влада Тегерана заявила, що в Біблії говориться про те, що Ісус насправді не був розп'ятий і він не був сином Бога. Ісус був пророком, а Павло "самозванцем". З тексту також випливає, що Ісус вознісся на небо живим, а на його місці був розп'ятий Іуда Іскаріот. У книзі знаходиться пророцтва про прихід на Землю останнього ісламського месії. Воно поки ще не збулося.

Через ці факти, які спростовують канонічну версію Біблії і все те, у що вірили люди з усього світу, почав бити тривогу Ватикан. Він висловив свою стурбованість щодо знахідки, а також попросив турецьку владу і католицьких експертів оцінити зміст знайденої Біблії. Вважається, що на Нікейському Соборі католицька церква здійснила цензуру деяких Євангелій, що належать до Біблії, а деякі і зовсім видалила. Цілком можливо, що до них відноситься і Євангеліє від Варнави.

Між експертами виникла дискусія щодо походження Біблії та її достовірності – думки розходяться. Вчених турбують й інші аспекти: наприклад, чи є у книги копії і якщо так, то де вони зараз знаходяться.

"Знай.uа" писав: пророцтво Ньютона про кінець світу розшифрували, Апокаліпсис близько

Як повідомлялося, звалився 5000-річний дуб Авраама, пророцтво про Кінець світу збувається

Нагадаємо: фігуру Сина Божого помітили в небі в Італії, таке не порівняти ні з чим