Американські вчені зосередилися на розробці методу, який допоможе уникнути катастрофи. Вони вважають, що глобальне потепління можна зупинити лише одним шляхом – відображенням сонячних променів. Експерти рекомендують розпорошувати в атмосферу спеціальні хімічні речовини. Ця ідея виникла вже давно, і її обговорюють. Але багато дослідників вважають, що подібне втручання в природні цикли не може принести користі.

У своєму дослідженні вчені визначали результат комплексу заходів у різних частинах планети за допомогою комп'ютерного моделювання. Для цього вони використовували спеціально розроблену кліматичну модель тропічних циклонів і екстремальних дощових опадів.

Вчені намагалися визначити показники температур і опадів, кількість доступної прісної води, інтенсивність ураганів і так далі. Їм вдалося з'ясувати, що, якщо зменшити зростання глобальних температур у 2 рази, ситуацію можна змінити. В результаті охолодження Землі зменшиться кількість стихійних лих, а за рахунок опадів збільшиться водозабезпечення. Цього можна досягти за допомогою навмисного викиду аерозолів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Незважаючи на перспективи і привабливий розвиток подій, вчені звернули увагу на те, що винахід має не тільки позитивні сторони і переваги. Експерти вважають, що весь негатив перекриють плюси і досягнення. Важливим фактором є те, що негативні наслідки будуть спостерігатися менше, ніж на 1 відсоток всій території Землі, і їх можна мінімізувати. Для цього необхідно правильно розрахувати рівень їх емісії.

Нагадаємо, Google склав список найбрудніших країн. Багато з них недбало ставиться до планеті

Як повідомляв портал "Знай.uа" катастрофи не уникнути, оскільки не зупинити глобальне потепління клімату, земляни скоро побачать справжній Апокаліпсис.

Також "Знай.uа" писав, спека на Землі буде зростати з грандіозними темпами. Вона скоро підсмажить всіх жителів планети. Кліматолог передрік Землі страшне майбутнє