Вчені NASA зафіксували шторм розміром із Землю, який зароджується на газовому гіганті. Буквально рік тому на цих координатах був зафіксований лише туман – серпанок, невелике світла плямка. Всього за 365 днів це невелика пляма на Нептуні перетворилася на справжній колапс. Швидкість вітру у Великій темній плямі досягає 2400 кілометрів на годину – це надзвукова швидкість. А довжина становить більше 13 тисяч кілометрів. Це вже шостий циклон такого типу.

Варто відзначити, що астероїдне кільце в Сонячній системі має не тільки Сатурн, але і Нептун та інші газові гіганти. Від настільки високої швидкості урагану, який практично виходить на поверхню, вузьке кільце Блакитної планети стягується всередину і потрапляє в сильні завихрення. Коли вони досягають максимальної швидкості, то викидаються з величезною силою.

Ситуацію погіршує ще й те, що астероїдний пояс Койпера, який обмежує Сонячну систему, стягується до великих газових гігантів. А астероїдний пояс, який розділяє Марс і Юпітер, стягується до Юпітера, потрапляючи у Велику червону пляму. Це найбільший ураган в Сонячній системі. Вчені вважають, що він має штучне походження. Такий висновок вони зробили, отримавши фото з телескопа Hubble. Судячи з прогнозів, кільце стиснеться не тільки в Сатурна, але і у всіх планет від пояса астероїдів до пояса Койпера.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Уфологи прокоментували те, що відбувається. Вони вважають, що це Нібіру демонструє свою кліматичну зброю. Вони прийшли до такого висновку, адже за рік такі всмоктувальні урагани не можуть сформуватися.

Нашій планеті загрожує удар астероїдів. Звичайно ж, не всі вони потраплять на Землю. Їх велика частина уткнется в планети, які заважають їх траєкторії падіння, але частина все ж зачепить нашу планету. А це стане причиною неминучої загибелі людства. Вчені почали розробку спеціального капюшона, який захистить Землю.

"Знай.uа" писав: вчені розповіли, що ховається за Нептуном

Напомним: Hubble вперше показав, як виглядає Уран і Нептун

Читайте також: NASA сфотографировало унікальне явище на Юпітері