Місця, в яких зазвичай живуть привиди, у всіх легендах і страшних історіях часто повторюються. Свої привиди є в різних країнах світу, в тому числі і в країнах Європи.

Найстрашніші привиди в Європі

Найбільше в Європі поширені такі привиди, як чорні монахи і білі дами – це темні тіні і білі розпливчасті фігури, які люди періодично бачать в старовинних будинках і середньовічних замках.

"Чорна черниця"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Відомо про "Чорну черницю", що мешкає в Англійському замку. Згідно з легендою, цією черницею є Сара Уайхед, яка приходить у банк, в надії відшукати там свого брата. Брат був в свій час службовцям цього банку, але був звинувачений у підробці чеків. Сару так приголомшило те, що донині вона шукає свого брата в стінах банку.

Привид будинку на Беверлі-сквер

Один із найстрашніших привидів мешкає в Лондоні в будинку на Беверлі-сквер. Кажуть, що кілька людей померло лише від виду цього привиду. За однією з версій, привид з'являється в образі маленького хлопчика, померлого від страху в своїй кімнаті. За іншою версією привидом є молода дівчина, яку хотів спокусити рідний дядько. Щоб уникнути домагань, вона нібито викинулася з вікна.

Привид Анни Болейн

Згідно з легендами, обезголовлений привид жінки багато років блукає по сходах замку Тауер. Ця жінка – Анна Болейн, яка була другою дружиною Генріха VIII-го Тюдора. Король, зауваживши в свій час красуню Болейн, звів її на престол. Саме вона принесла Ренесанс і Реформацію в Англію, народила майбутню королеву Єлизавету.

Острів Повелья

Загадковим місцем Венеції вважається острів Повелья. Він закритий для туристів, а поліцейські катери курсують вздовж берегів острова. Відомо, що в часи Римської імперії на острів звозили гинути всіх заражених чумою. Історія повторилася в шістнадцятому столітті. Повелья став місцем, куди привозили тих, хто заразився бубонною чумою. Їх валили у величезні ями і залишали помирати. Кажуть, що крики цих нещасних час від часу лунають над островом. Кілька століть потому острів став грати роль карантинного пункту. В минулому столітті на острові побудували будинок престарілих. Після того, як головлікар скоїв самогубство, Повелья спорожніла, люди не побажали більше повертатися на цей острів.



Нагадаємо, сім'я побачила запис з камери і мало не посивіла, зрозумівши, хто сміявся в будинку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", страшного привида зняли камери спостереження.

Також "Знай.uа" писав, вчені розповіли всю правду про привидів.