У світ вже давно прийшла закономірна і правильна мода на спортивне, красиве тіло і здоровий спосіб життя. Замість анорексичної худорлявості в пошані стрункі ноги, міцні руки, пружні сідниці і звичайно - прес в кубиках, без грама зайвого жиру. Але якщо з руками, ногами і "філейною частиною" справи йдуть трохи простіше, то з пресом часом справжня проблема! Жир з живота йде значно повільніше. Животик - найпоширеніша проблемна зона у людей із зайвою вагою.

Clutch.ua пропонує розібратися в тонкощах питання з експертом Іриною Барановською, старшим тренером FitCurves та сертифікованим тренером від Академії фітнесу України в напрямку реабілітаційний тренінг.

Харчування

Можна робити скільки завгодно вправ на прес, стверджує Барановська, але всі вони не матимуть ніякого ефекту без контролю харчування. Якщо ви будете їсти що попало, але при цьому старанно займатися на прес, жадані кубики у вас з'являться. Проблема тільки в тому, що вони будуть заховані під товстим шаром жиру.

"Вправи на прес не вимагають великої витрати калорій і абсолютно ніяким чином не впливають на зменшення жирового прошарку. Крім цього, ті ж 500 ккал, які ви втрачаєте під час 30 хвилинного тренування, легко заповнити досить невеликою порцією їжі. Тому прошу вас запам'ятати раз і назавжди: плаский живіт — в першу чергу це харчування", - говорить тренер.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зовнішній вигляд

Ірина Барановська говорить про те, що для сексуального жіночого живота кубики не потрібні. Не забувайте, качаючи м'язи преса, працювати не тільки над «кубиками», але і над зовнішніми, і внутрішніми м'язами живота, а також залучати м'язи спини. Без прокачаних спини і плечового пояса, у вас не буде гарної постави, а це означає, що в будь-якому випадку ви будете сутулитися і відповідно кубиків преса вам не бачити.

Генетика

Домогтися стрункої і красивої фігури може будь-яка, якщо старанно над цим працювати. Але велику роль відіграє генетика. Не варто засмучуватися, якщо "кубики" не поспішають з'являтися - можливо, ваш тип тіла просто для цього не пристосований. Але повірте - різниця між тілом, над яким ви працюєте (навіть без кубиків) і тілом, яке ви запустили, помітна завжди"

Також Барановська радить вправлятися з фітнес-гумками. Цей модний і компактний тренажер, який можна брати з собою куди завгодно, прекрасно відпрацьовує всі м'язи тіла, і прес в тому числі.

Нагадаємо, раніше ми писали, що дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою напоїв.

Нагадаємо, пити або не пити: дієтолог розкрила секрети правильного споживання води.

Як повідомляв портал Знай.uа дієтолог розповіла про ефективні методи схуднення навесні