Нам щодня розповідають про необхідність випивати до 2-3 літри води на день для того, щоб бути здоровим. Та щоб вода принесла максимальну користь нашому організму, потрібно знати коли, як і скільки її пити.

Дієтолог Світлана Фус розкрила деякі секрети споживання води.

По перше, дієтолог звернула увагу на те, що необхідна кількість випитої чистої води за день для кожної людини індивідуальна. Розрахувати цю кількість просто:

" Кількість випитої за день води повинна буди не меншою 30-40 мілілітрів на кілограм маси тіла, розділеної навпіл. Тобто – 20-30 мілілітрів на кілограм маси тіла. Це та кількість води, яку ви повинні випивати у чистому вигляді."

Пити воду потрібно в разі потреби, при відчутті спраги, вважає дієтолог Світлана Фус. Організм нам посилає сигнал про те, що потрібно терміново поповнити запаси води. Але у дітей і літніх людей цей сигнал дуже слабкий, тому потрібно стежити за кількістю випитої ними води, зазначила фахівець.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Можна пити воду хаотично (від випадку до випадку) і за деякими правилами. Дієтолог радить починати день і закінчувати його водою. Один стакан необхідно випити натщесерце і один за годину до сну. Ще по склянці між прийомами їжі через 1 - 1,5 години.

Найкраще пити теплу воду, оскільки вона буде сповільнювати процеси травлення. Решту кількість води дієтолог радить пити на власний розсуд невеликими ковтками.

Під час їжі можна випити невелику кількість теплої води, чаю чи іншого напою, але тоді, коли ви їсте щільну їжу. Не варто запивати водою продукти з борошна.

Чай, сік, компот, кисіль та інші види солодких напоїв не зможуть замінити воду. У них додають цукор, а це вже їжа. А кофеїн у великій кількості має сечогінну дію. Тому чаю і кави краще вживати не більше 3-4 горнят в день.

Найкраще пити сиру воду - бутильовану або пропущену через фільтри для очищення. Не варто захоплюватися мінеральною водою. Вона містить велику концентрацію мінералів, тому її призначають в лікувальних цілях.

Нагадаємо, Уляна Супрун розвіяла черговий міф про правильне вживання питної води.

Як повідомляв портал Знай.ua, дієтолог розповіла про ефективні методи схуднення навесні

Також Знай.ua писав, доктор Комаровський розповів, який напій найкорисніший для дітей