Відома на весь світ дієта взяла назву у японського острова, на якому є багато довгожителів.

Мешканці острова славляться не тільки довгим життям і здоров'ям, але і стрункістю.

Про це говорить дієтолог Людмила Бабич.

Дієта Окінава має в своєму складі такі продукти, як різноманітні овочі і фрукти, ягоди, молочні продукти, рибу та зернові.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами дієтологів, настільки низькокалорійна і знежирена дієта багата на білки і є чудовим вибором для тих, хто потребує підтягнутої форми і хоче міцне здоров'я.

"Принцип правильного харчування в даній дієті повністю дотриманий і це, безумовно, її головний плюс. Але варто також пам'ятати, що жителі Окінави мало хворіють і довго живуть ще й завдяки прекрасній екології, хорошому клімату, спокійному розміреному способу життя і т. д.

Варто також брати до уваги особливості культури, гени і доступність продуктів. Морепродукти, які доступні їм у великій кількості, свіжому вигляді і щодня для українців – розкіш. Та й вони надходять до нас вже замороженими, обробленими, що істотно знижує їх корисність", - каже дієтолог.

Наголошується, що не потрібно відмовляти собі в м'ясі дієтичних сортів. Необхідно часто є морепродукти та рибу. Основа раціону – це свіжі ягоди, овочі і фрукти, а також зелень. Самий головний принцип дієти – не переїдати.

Варто нагадати, що Існує поширений міф, що для схуднення необхідно відмовитися від вуглеводів. Але такі самообмеження дуже небезпечні для здоров'я. Відомий дієтолог-нутриціолог Лора Філіппова розповіла, яку кашу краще їсти на сніданок, щоб тримати себе у формі, забезпечувати організм корисними мікро - і макроелементами і бути завжди здоровим,

Нагадаємо, Якщо атакують токсини: 9 ознак того, що ваш організм не справляється

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Елементарний напій змусить вас забути про голод і спалить зайві кілограми: схуднення для лінивців

Також Знай.ua" писав про те, що Дієтологи розповіли, як схуднути за допомогою напоїв: швидко і дешево