Астрономи вже давно повідомили, що в нашій галактиці Чумацький шлях існує щонайменше 4 тисячі екзопланет, які приблизно так само придатні для органічного життя, як і Земля. А у всьому Всесвіту їх може бути трильйони – неймовірно багато.

На нещодавній зустрічі в Парижі, яку організовує METI Intarnational, дослідники в таких галузях науки, як соціологія, історія, біологія, астрофізика, психологія, уфологія обговорювали головні питання щодо того, чому прибульці все ще не вийшли на зв'язок із людством.

Флоренс Раулин Серсо, член директорів METI і співголова нинішнього семінару, повідомив:

"Можна назвати кілька можливих причин, чому досі не налагоджені контакти з позаземними цивілізаціями: людей просто не чіпають, адже це може негативно вплинути на розвиток суспільства на Землі; спостерігають за людством, як в розпліднику або зоопарку, вивчають і непомітно підкидають певні установки у вигляді всіляких проблем; сигнали, які людство відправляє у космос з метою пошуку позаземних цивілізацій, є безглуздими – їх ігнорують ті, хто за нами спостерігає; цілком імовірно, що людське суспільство на нашій планеті – це лише експеримент з боку високорозвинених інопланетних рас або ж форма вселенської міграції. А тому люди просто не ознайомлені з завданнями, які перед ними стоять, а спроби налагодити зв'язок з інопланетянами є наївними; можливо, позаземний розум істотно відрізняється від нашого, тому й налагоджувати контакт поки рано, чи це взагалі неможливо".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Дуглас Вакоч, президент METI, повністю погодився з колегою і підкреслив, що людство у будь-якому випадку не повинно бути пасивним. Необхідно яскраво проявляти себе в пошуках подібних контактів. Уявіть, що ви приходите в зоопарк, і його мешканці дивляться на вас, заглядають вам в очі. Вам вже починає здаватися, що деякі тварини хочуть поділитися з вами розумною думкою. Якщо, наприклад, при цьому зебра почне відбивати копитом серію чисел, це швидше за все здивує вас і навіть захопить і, можливо, примусить розпочати наукове дослідження.

Так само справа йде і з пошуком прибульців. Рано чи пізно вони повинні зрозуміти, що люди не просто розумні, а й уміють знаходити способи довести це, віщуючи зв'язок між цивілізаціями різного рівня розвитку.

Раніше "Знай.uа" писав: над військовою базою пролетів трикутний НЛО, залишивши таємничий знак, у Зоні 51 розводять руками

Нагадаємо: знаменитий Розуелл став притулком надприродних істот, такого немає більше ніде

Читайте також: колишній президент Польщі розповів про прибульців, вони приберуть нас, разрубят навпіл, Земля паде