Кам'яне Село – одне з найбільш містичних і таємничих місць в Україні. Геологічний заказник розташований на схід від села Рудня-Замисловицька в Олевському районі Житомирської області.

Гігантські кам'яні брили, розкидані по лісі і мальовничо порослі мохом, протягом багатьох років хвилюють уяву місцевих жителів. З їх походженням пов'язано багато переказів і легенд.

По одному з них, Бог покарав ціле село за те, що один з жителів відмовився подати переодягненому в жебрака Всевишньому навіть шматочок хліба. Величезні валуни своєю формою нагадують будинки. З них навіть сформована ціла вулиця – тому їх і назвали Кам'яним Селом.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ще одна легенда свідчить, що тут відбувалася битва між Господом і темними силами. І все, що від неї залишилося, це кам'яні брили. На деяких каменях залишилися сліди від кігтів переможеного Сатани. А Переможець-Бог перед тим, як повернутися на небо, зробив по каменю кілька кроків. На ньому залишилися відбитки Всевишнього.

До цього валуна приставили драбину, яка дозволяє побачити сліди Бога, – це може зробити кожен охочий. До речі, їх можна не тільки побачити. За повір'ям, якщо босоніж ступити у воду, яка наповнює відбитки ступень Господа, збудуться усі бажання і зникнуть хвороби.

Вчені вважають, що насправді химерні брили розкидали не Бог і Диявол, а звичайнісінький льодовик, який рухався з півночі. Незважаючи на це, Кам'яне Село заворожує і вражає.

Нагадаємо, найбільш містичні місця України, де можна знімати фільми жахів

Як повідомляв портал "Знай.uа", на території України можна відшукати неймовірну кількість місць, оповитих страшними міфами і неймовірними легендами. Одне з таких місць - озеро Берестувате

"Знай.uа" писав про 13 найстрашніших місць на планеті. Це покинуті будинки, кладовища, замки, готелі, острови, які мають таємничу історію.