Творці серії вже оголосили, що восьмий сезон, який складається всього з шести епізодів замість звичайних десяти, буде останнім.

Що чекає на героїв серіалу, стане відомо зовсім скоро, а от як складеться подальша доля акторів, які зіграли ключові ролі, залишається тільки гадати.

Багато з них здобули всесвітню популярність саме завдяки цьому епічному серіалу, а деякі навіть дорослішали на знімальному майданчику. Ми вирішили простежити за тим, як вони змінилися за вісім років зйомок.

Емілія Кларк — Дейнеріс Таргаріен

З моменту виходу першого сезону "Гри престолів" 32-річна англійська акторка Емілія Кларк зіграла ще дві великі ролі — Сари Коннор у п'ятій частині фантастичного бойовика "Термінатор" і Кі'ри в одному з фільмів саги "Соло. Зоряні Війни. Історія".

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Критики не побачили в цих двох образах нічого порівнюваного з володаркою драконів. Критик газети Giardian Сара Гьюз вважає, що Кларк, ймовірно, буде непросто вийти далеко за межі образу, який до неї вже прив'язався.

"У неї настільки хрестоматійна роль тут [у "Грі престолів"], що від неї важко відв'язатися, і поки що її участь в інших проектах не було настільки вже й успішною", - сказала Гьюз в інтерв'ю BBC.

Не випадково в рекламі парфумів люксового бренду Dolce і Gabanna Кларк з'являється у звичному нам образі — з білосніжним волоссям а-ля Дейнеріс.

Кіт Герінґтон — Джон Сноу

Англійський актор Кіт Герінґтон разом зі своїм героєм Джоном Сноу пройшов довгий — можна навіть сказати дуже довгий шлях.

Після закінчення зйомок у "Грі престолів" він на невимовну радість шанувальників Джона Сноу на початку цього року вийшов на лондонську сцену, аби зіграти одну з головних ролей (разом із Джонні Флінном) у п'єсі Сема Шеппарда "Справжній Захід". Критики були в екстазі й в рецензіях оцінили його гру в чотири з половиною зірки з п'яти можливих.

На прем'єрі останнього сезону "Гри престолів" у Нью-Йорку у квітні цього року, відповідаючи на питання, чим запам'ятається серіал, Герінґтон сказав: "Мені здається, "Гра престолів" уже змінила те, як люди сприймають жанр фентезі".

Лена Хіді — Серсея Ланністер

У недавньому інтерв'ю газеті Financial Times 45-річна Лена Хіді зізналася, що в дитинстві мріяла стати або клоуном, або флористом. "Обидві професії трошки дивні", - сказала актриса.

Звичайно, такі ролі, як сильна, владна, сексуальна Серсея Ланністер не кожен день випадають навіть таким умілим актрисам як Хіді. Але флористика? Це навряд чи. Подивимося, ким вона буде в наступних фільмах — може, знову актрисою, на цей раз у ролі вже який-небудь сучасної спокусниці, а може і режисером.

У тому ж інтерв'ю з приводу планів на майбутнє вона сказала: "Я хочу знімати фільми. Я б хотіла продовжувати працювати з Міжнародним комітетом порятунку. Я б хотіла зробити якийсь внесок, знайти спільну мову, яка б передавала усі найскладніші проблеми [людства]. І продовжувати ростити двох прекрасних дітей".

Ніколай Костер-Вальдау — Джеймі Ланністер

Данський актор Ніколай Костер-Вальдау потрапив у голлівудську орбіту ще до "Гри престолів": у 2001 році він знявся у військово-історичній драмі Рідлі Скотта "Чорний яструб".

З його даними йому відкрито багато амплуа, але що обере сам актор, який втілив на екрані настільки суперечливий образ як Джеймі Ланністер?

Уже точно відомо, що в травні 2019 року на екрани виходить новий кримінальний трилер Браяна де Пальми "Доміно", де 49-річний Костер-Вальдау виконує головну роль. Він також знявся в парі скандинавських фільмів, які скоро мають вийти в прокат. Наскільки широким він буде, поки не зрозуміло.

"Я іноді замислююсь з приводу таких акторів, як Ніколай Костер-Вальдау, який, на мій погляд, просто прекрасний в цьому шоу ["Гри престолів"]. Мені б хотілося, щоб він отримав якісь гідні ролі — в ньому під його саркастичними посмішками проглядається приваблива вразливість", - зазначає критик Сара Гьюз.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що серіал Гра престолів знімався в реальних місцях Землі, які може відвідати будь-хто.

Як повідомляв портал "Знай.uа", трейлер мультфільму "Таємне життя домашніх тварин 2" за 24 години зібрав понад 2 млн переглядів.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі з'явився перший тизер IX епізоду кіносаги Зоряні Війни.