Фахівці з Університету Західної Австралії встановили, що жінки здатні судити, чи може чоловік бути невірним, лише подивившись на його обличчя. При цьому чоловіки і деякі жінки у меншій мірі здатні виявити оманливу жінку, про що пише Хвиля.

Для дослідження була створена група з 1500 осіб і їх попросили подивитися на 189 знімків дорослих людей європейської зовнішності (101 чоловік та 88 жінок), але перед цим уточнили, чи не порушували вони вірність своєму партнерові. Далі респондентів попросили оцінити цих осіб за шкалою від одного до десяти, де один бал означав, що людина на фотографії «навряд чи буде невірною», а 10 балів — «вкрай ймовірно» зрадив своїй половинці.

Зрада

Результати опублікували у виданні Royal Society Open Science і в них говориться, що чоловіки і жінки були точні в оцінці ймовірності обману і зради у чоловіків, однак з невірними жінками результати були іншими.

Вчені хотіли з'ясувати не тільки те, чи здатні чоловіки і жінки виявити потенційну невірність один у одного, але також чи можливо визначити «зрадника» тієї ж статі. Варто відзначити, що в подібному дослідженні говориться, що 70 відсотків людей більш ніж в 50 культурах повідомляють про спробу переманити чужого партнера, а 60 відсотків кажуть, що вони домоглися успіху. Вчені здивувалися результату: виявилося, чоловіки змогли визначити потенційних зрадників серед інших чоловіків, однак жінкам це виявилося дуже складно.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Зрада

Вчені спробували відповісти на питання: що змушує жінок підозрювати, що чоловіки можуть часто змінювати. Опитування показали, що причини цього найчастіше зводяться до сприйманої мужності. Поряд з цим дослідники прийшли до ще одного несподіваного результату, припустивши, що частіше зраджують чоловіки з не самою привабливою зовнішністю.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що впевнені в собі жінки виробили критерії здорового партнерства, і для того, щоб їх підкорити, потрібно володіти деякими якостями.

Як повідомляв портал "Знай.uа": астрологи упевнені, що схильність до любові і того, скільки разів людина за життя зазнає світле почуття, залежить від того, під яким знаком Зодіаку вона народилася.

Також "Знай.uа" писав, що фахівець визначив п'ять головних факторів чоловічих подружніх зрад.