Багато дієтологів і лікарів радять вживати вівсяну кашу на сніданок і не дарма, адже вона дуже корисна для організму і легко засвоюється.

Вівсянка сприяє очищенню організму від токсинів та інших шкідливих речовин. Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, що накопичуються на стінках артерій. І це далеко не всі її позитивні якості. Повідомляє Clutch.

Тим не менше, кожен день їсти вівсянку на воді швидко набридає. А більшість уникають цієї крупи лише тому, що ненавидять її прісний смак і слизьку структуру.

На допомогу приходить кулінарна винахідливість, яка зробить дієтичний продукт не тільки корисним, але і дуже смачним.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Вівсянку можна вживати як десерт або як основне блюдо на сніданок, не додаючи нічого крім щіпки солі. Щоб приготувати цю крупу, потрібно від сили хвилин десять.

Пропонуємо кілька способів того, як зробити цю просту в приготуванні крупу смачним і бажаним елементом вашого раціону.

Вівсянка і кава

Обидва продукту досить звичні кожному. Гіркий напій, який тонізує і бадьорить після пробудження і каша, яка подарує відчуття ситості на найближчі п'ять годин. У запарену вівсянку, за кілька хвилин до приготування, додайте гарячу заварену каву і почекайте повної готовності страви. Смак навряд чи залишить байдужим.

Запечене блюдо

Не обов'язково додавати щось нове, сама по собі запечена вівсянка дуже сильно відрізняється від її звареного родича за смаком, запахом і консистенцією.

Міняйте основу

Рідина, на якій готується вівсянка має вирішальне значення для смаку страви, яку ми отримаємо в результаті. Не обмежуй свою кулінарну фантазію однієї лише водою. Спробуй замість неї використовувати м'ясний бульйон, додайте курячу грудку, зелені, овочів і взагалі все, що може здатися оригінальним і смачним.

Не бійтеся експериментувати зі спеціями, додайте корицю, мускатний горіх або імбир.

Печиво або енергетичні батончики з вівсянки

Замість цукрового піску використовувати мед і банан. До речі, банан також використовується і замість яйця - він скріплює всю масу при випіканні.

Нагадаємо, медики назвали унікальну кашу, яка лікує майже усі хвороби. Саме в ній містяться основні корисні компоненти - білок, вітаміни, макро - і мікроелементи, а також харчові волокна та інші біоактивні речовини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей вітамін знижує ризик серцевого нападу і відіграє важливу роль у регенерації судин головного мозку після інсульту.

Також "Знай.uа" писав, про 3 крупи, які подарують жіночому організму красу і здоров'я.