Якщо ви теж належите до числа людей, які з ранку насамперед прагнуть випити чашечку кави, то вам слід звернути увагу на застереження фахівців. Вони настійно рекомендують не пити каву відразу після пробудження – за їх словами, організм повинен мати можливість прокидатися самостійно.

Вчені стверджують, що в першу годину після сну в організмі активно виробляється гормон стресу кортизол, який відіграє роль так званого "вмикача", що активізує людське тіло. Згідно з їхніми словами, кава, що випивається відразу після пробудження, ламає цей природний процес.

Кава

Фахівці також відзначають, що регулярне вживання кофеїну в першу годину після ранкового пробудження, змушує організм зменшувати вироблення "гормону пробудження", оскільки будь-яка потреба в цьому відпадає, адже стимулятор надходить ззовні. Проблема в тому, що до кофеїну через деякий час розвивається звикання і в якості будильника він діє менш ефективно, якщо його дозу регулярно не збільшувати. Але при цьому велика кількість прийнятого за раз кофеїну може негативно впливати на організм, надмірно навантажувати і виснажувати нервову систему.

Кава

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Експерти дали цінну рекомендацію: "Щоб не заважати тілу прокидатися самостійно, відкладіть прийом кави хоча б на годину з моменту пробудження".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що багато дієтологів і лікарів радять вживати вівсяну кашу на сніданок і не дарма, адже вона дуже корисна для організму і легко засвоюється. Вівсянка сприяє очищенню організму від токсинів та інших шкідливих речовин. Харчові волокна в вівсянці видаляють жирові відкладення, що накопичуються на стінках артерій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": людям, страждаючим цукровим діабетом, не можна вживати в їжу капусту - такої думки дотримуються більшість світових дієтологів і нутриціологів. Надмірне вживання овоча призводить до підвищення цукру і холестерину в крові і знижує вироблення інсуліну.

Також "Знай.uа" писав, що в мережі з'явилося смішне відео, на якому собака перехитрила дитину. Дівчинка розплакалася, але батьки запевнили, що це лише для того, щоб їй знову дали солодощі.