Вчені з Університету Джонса Хопкінса в США вирішили провести незвичайне розслідування. Завдяки онлайн-опитуванню їм вдалося з'ясувати, що приблизно дві третини людей, які вважають себе атеїстами, перестають себе так ідентифікувати після містичного досвіду. Цей досвід викликаний у тому числі прийомом наркотичних речовин. Про це повідомляє MedicalXpress.

В опитуванні взяли участь 4285 осіб. Кожен з них описав свій духовний досвід, в тому числі і відчуття божественної присутності або надприродної сили. Учасники також розповіли про те, як це вплинуло на їх подальше життя. Крім того, вони повідомили, за яких саме обставин у них виникли духовні переживання.

Результати опитування показали, що 1184 людей приймали псилоцибіни, 1251 – ЛСД, 435 – шаманське зілля з ліани аяуаска, 606 – диметилтриптамін.

Приготування напою з ліани аяуаска

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

І тільки 809 учасників зіткнулися з містичним досвідом, не приймаючи наркотичні засоби або інші препарати.

Більшість всіх опитуваних повідомили про контакті з якоюсь сутністю, яка володіє інтелектом і свідомістю. Вони відзначили, що вона пов'язана з вічним існуванням. Велика частина атеїстів в обох групах відмовилися вважати себе такими після того, що їм довелося пережити.

ЛСД

Варто відзначити, що спочатку атеїстів було більше в тій групі, яка вживала галюциногенні речовини. Серед людей, які не вживали психоделіки та ще не стикалися з містичним досвідом, 47 відсотків були моноатеїстами, а 50 відсотків – прихильниками інших релігій.

Психоделіки

Як повідомляв портал "Знай.uа", марихуана викликає сексуальне бажання у жінок.

Портал "Знай.uа" також розповідав про те, "психоделіки" впливають на творчі здібності. Медики вивчили вплив мікродоз "чарівних грибів".

Нагадаємо: психоделіки стануть легальним ліками від депресії. Якщо застосування препарату в експериментальних умовах буде позитивним, його дозволять використовувати в якості ліків.