Крихітні дози псилоцибінових грибів стимулюють творчі ідеї.

До такого висновку прийшла дослідник Луїза Прохазкова (Luisa Prochazkova) з Лейденського університету в Нідерландах після вивчення ефектів мiкродозингу на когнітивні функції мозку, пише журнал Psychopharmacology.

Останнім часом прийом невеликих доз "чарівних грибів" та LSD отримали моду в деяких професійних колах, оскільки вважається, що "психоделіки" покращують гнучкість розуму і підсилюють творчі здібності. Однак на цю тему проведено мало клінічних випробувань.

Професор Прохазкова разом з колегами досліджували вплив мiкродозингу псилоцибінових грибів на роботу мозку 36 осіб.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Добровольцям запропонували вирішити три завдання до і після прийому психоделічних речовин. Мікродоза склала 0,37 грамів висушених грибів.

Тести оцінювали їх конвергентне мислення (ідентифікацію єдиного рішення проблеми), гнучкість розуму і багатозадачність.

З'ясувалося, що мікродоза грибів поліпшила творчі особливості мислення учасників експерименту. Добровольці також підходили до вирішення однієї задачі з декількох сторін, а їх ідеї відрізнялися оригінальністю.

Результати дослідження підтверджують ранні наукові роботи. Той факт, що оцінки учасників і загальні аналітичні здібності не змінилися, що свідчить про те, що психоделіки більш ефективні в творчих професіях.

"В цілому, наші результати показують, що вживання мікродоз грибів дозволило учасникам генерувати більше альтернативних рішень для вирішення задачі. Крім цього, у піддослідних спостерігалося поліпшення конвергентного мислення", — заявила провідний автор дослідження Луїза Прохазкова.

Дослідники сподіваються, що результати їх наукової роботи підштовхнуть до подальшого вивчення благотворного впливу мiкродозингу психоделіків.

За словами медиків, крихітні дози психоделічних речовин не тільки покращують творчі здібності, але і можуть допомогти людям, що страждають від депресії та обсесивно-компульсивного розлади.

Нагадаємо, вживання марихуани, а також продуктів на її основі, змінює сприйняття болю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", марихуана викликає сексуальне бажання у жінок.

Також "Знай.uа" писав, що регулярне куріння марихуани підвищує ризик виникнення інсульту на 15 %.